Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Μαύρα τα μαντάτα για το περιβάλλον... Ο ΥΠΕΚΑ κ.Παπακωνσταντίνου σε ρόλο δημίου...


Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου διοργανώνοντας την εκδήλωση (24/10/2011) "Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης για το περιβάλλον"  (ΕΔΩ) προσπάθησε να ενημερώσει για τα πρώτα προβλήματα (π.χ. κατάργηση του πράσινου ταμείου κ.λπ) που είχαν εμφανιστεί και να προετοιμάσει τους πολίτες για την "μαύρη καταιγίδα" που έρχεται.
Στις 15/11/2011 ο σύλλογος συμμετείχε στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Χαϊδαρίου με θέμα τον "Επιχειρησιακό σχεδιασμό 2011-2014" και επιβεβαιώσαμε κάτι που είχαμε είχαμε ήδη σοβαρά υπ΄ όψιν μας, ότι δηλαδή "Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης θα είναι δραματικές και στην τοπική αυτοδιοίκηση" (για το θέμα αυτό θα επανέλθουμε).


Ας επανέλθουμε όμως στον τίτλο της ανάρτησης "Μαύρα τα μαντάτα για το περιβάλλον... Ο ΥΠΕΚΑ κ.Παπακωνσταντίνου σε ρόλο δημίου".
Διαβάστε σε τίτλους τις πρόσφατες αντιπεριβαλλοντικές ρυθμίσεις του ΥΠΕΚΑ κ.Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έχει ξεπεράσει σε αναλγησία ακόμα και τον κ.Σουφλιά της Νέας Δημοκρατίας:
  1. Καταλήστευση του «πράσινου ταμείου»
  2. Απειλές και χαριστικές ρυθμίσεις σε δάση και προστατευόμενες περιοχές
  3. «Fast track» αδειοδότηση εξορύξεων χρυσού
  4. Ξεπούλημα του ενεργειακού τομέα –συμβατικού και ανανεώσιμων- σε ιδιώτες
  5. Εκχώρηση της διαχείρισης απορριμμάτων στους εργολάβους της καύσης
  6. Αιφνιδιαστική άρση της απαγόρευσης πετρελαιοκίνησης των ΙΧ
  7. Παραπομπή του Ρυθμιστικού σχεδίου της Αθήνας στις καλένδες
  8. Περιστολή του δημόσιου περιβαλλοντικού ελέγχου
  9. Ρυθμίσεις… κατά παραγγελία
Το θέμα του συντονισμού των κινημάτων πόλης, των πρωτοβουλιών, των επιτροπών, των φυσιολατρών, των αθλητών στη φύση (βουνό, θάλασσα) είναι επίκαιρο και αναγκαίο περισσότερο από κάθε άλλη χρονική περίοδο.


Επιπρόσθετα διαβάστε ΕΔΩ την παρουσίαση της κατάστασης από τη κα Λιλή Σταυρογιάννη δημοσιογράφο περιβάλλοντος ,  ΕΔΩ την ανακοίνωση του Τμήματος Οικολογίας του Συνασπισμού για τις προγραμματικές δηλώσεις του ΥΠΕΚΑ, ΕΔΩ την ερώτηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου (Ευρωβουλευτής των Οικολόγων - Πράσινων) για την κατάργηση του Πράσινου Ταμείου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: