Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Χαϊδαρίου: Χριστούγεννα χωρίς όλα τα βιβλία - Μείωση των λειτουργικών δαπανών στα σχολεία α) 83,3% στην πρωτοβάθμια β) 57,8% στη δευτεροβάθμια



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ    

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Aγαπητοί γονείς

Η χώρα μας διέρχεται πρωτοφανή κρίση.
Η πολιτική της κυβέρνησης με την καθοδήγηση ΔΝΤ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κεφαλαίου οδηγούν  τη χώρα στην καταστροφή. Η γενικευμένη ανεργία η φτώχεια και η δυστυχία είναι η εφιαλτική πραγματικότητα ήδη για τεράστιο τμήμα του πληθυσμού.
Στην εκπαίδευση η υποχρηματοδότηση  φέρνει σε δύσκολη θέση το δημόσιο σχολείο που σύντομα θα αδυνατεί να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις ανάγκες λειτουργίας.
Οι νέες Σχολικές Επιτροπές παρακρατούν αδικαιολόγητα, και αποδίδουν με το σταγονόμετρο ακόμα κι αυτές τις ήδη μειωμένες επιχορηγήσεις με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων.
Με το προϋπολογισμό του 2012 η μείωση των δαπανών  για την Παιδεία ανέρχεται σε πάνω από ένα δις ευρώ σε σχέση με το 2009! Δραματική είναι η μείωση των κονδυλίων για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων. Στην πρωτοβάθμια μειώνονται σε σχέση με πέρσι κατά 83,3% (από 17,2 εκ.€ πέρσι γίνονται 2,9 εκ.€ για το 2012) και στη δευτεροβάθμια κατά 57,8%!!! Ουσιαστικά, προχωρούν σε στάση πληρωμών, γεγονός που παραδέχτηκε δημόσια και το Υπουργείο Παιδείας.


ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΑΚΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ

Στη χώρα μας ζήσαμε το πρωτοφανές γεγονός για πολιτισμένη χώρα να ξεκινάει η σχολική χρονιά χωρίς τα σχολικά βιβλία
Η Υπουργός Παιδείας  υποσχέθηκε ότι το σύνολο των βιβλίων θα βρίσκεται στα σχολεία έως τις 15 του Οκτώβρη.
Η πραγματικότητα όμως είναι αμείλικτη. Βρισκόμαστε στα μέσα του Δεκέμβρη και ακόμα όλα τα βιβλία δεν έχουν φτάσει στα σχολεία.
Αγαπητοί γονείς
Ζούμε όλοι μια πρωτοφανή κατάσταση που διαλύει τις ζωές μας.
Οι περικοπές των αποδοχών. Η απαξίωση της Δημόσιας Παιδείας. Η διάλυση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Τα αλλεπάλληλα παράνομα και άδικα χαράτσια. Η μείωση των συντάξεων. Η εργασιακή εφεδρεία και οι απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δημιουργούν μια εφιαλτική κατάσταση για όλους τους εργαζόμενους.

Το Δ.Σ. τoυ συλλόγου μας  μπροστά σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση:
Καταγγέλλει την πολιτική της Κυβέρνησης του ΔΝΤ και της τρόικας.
Καλεί όλους τους εργαζόμενους σε κοινό αγώνα για ανατροπή αυτής της πολιτικής που καταστρέφει την οικονομία, οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία και την κοινωνία στην απόγνωση.

ΜΑΖΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Τσουκάλης Δημήτριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: