Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΑΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ – ΠΟΙΚΙΛΟΥ & ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΡΕΙΤΩΝ

[Αφίσα της πρώτης παρουσίασης της πρότασης  στον Ανοιχτό Κοινωνικό Χώρο "Βοτανικός Κήπος" (Πετρούπολη): "Να χαρακτηριστεί περιοχή προστασίας της φύσης το Όρος Αιγάλεω - Ποικίλο και η Λίμνη Ρειτών (Κουμουνδούρου)]

Την 29/11/2011 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των ερευνητών της βιοποικιλότητας και των ιστορικών – πολιτισμικών μνημείων του Αιγάλεω – Ποικίλου & της Λίμνης Ρειτών (Κουμουνδούρου), Ειρήνης Βαλλιανάτου, Γιώργου Κόκκινου, Τάσου Λύτρα και Κώστα Φωτεινάκη με τον Ειδικό Γραμματέα Δασών του ΥΠΕΚΑ Γιώργο Αμοργιανιώτη.

Μεταξύ των άλλων "Οι ερευνητές ζήτησαν να ληφθούν υπόψη όλα τα δεδομένα που έθεσαν υπόψη του Ειδικού Γραμματέα κατά τον σχεδιασμό και υλοποίηση της δασικής πολιτικής και των διαχειριστικών επεμβάσεων στην προστατευτέα περιοχή. Επίσης ζήτησαν την διεύρυνση των ορίων του καταφυγίου άγριας ζωής."
Διαβάστε το Δελτίο Τύπου ΕΔΩ.

2 σχόλια:

greece είπε...

καλησπέρα σας,
ζω στο χαιδάρι 3 χρόνια. Είμαι λάτρης της φύσης.Το χαιδάρι μου δίνει αυτή την έκφρασή μου να την πραγματοποιώ στον υπέροχο φυσικό πλούτο του ποικίλου όρους και του αιγάλεω. Πηγαίνω και τρέχω 3 φορές την εβδομάδα στο ποικίλο όρος. Ίσως αυτό που θα σας αναφέρω ,το γνωρίζετε και εσείς: Υπάρχει μια υπόγεια διάβαση η οποία ενώνει το ποικίλο όρος με το αιγάλεω όρος. Στην αρχή της διάβασης,υπάρχει ακόμη μια σήραγγα(όλη από τσιμέντο)
και κάτω από τις δύο διόδους υπάρχει μια μικρή λιμνούλα. Το νερό
έρχεται από την δεύτερη σήραγγα,αλλά από το υπέδαφος. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι η στάθμη της λιμνούλας μεγαλώνει και σιγά - σιγά δημιουργεί ρυάκι. Αυτό είναι το πρώτο που παρατήρησα, το δεύτερο είναι, ότι διασχίζοντας την υπόγεια διάβαση ,και φτάνοντας στο αιγάλεω όρος, διάνυσα κάποια μέτρα
και αντιλήφθηκα έναν φρεσκοκομμένο κορμό δέντρου και τα πριονίδια διάσπαρτα στο έδαφος. Το τρίτο και τελευταίο που παρατήρησα ήταν τα μελίσσια.
Δεν ξέρω αν έχετε κάτι στην αντίληψη σας αλλά θεώρησα να ενημερώσω τον σύλλογο σας. Θα προσπαθήσω να τραβήξω φωτογραφίες και να σας τις στείλω.

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

Χαιρετώ

1) Τα μελίσσια που περιγράφετε είναι νόμιμα. Υπάρχουν τουλάχιστον 10 μελισσοπαραγωγοί στο Όρος Αιγάλεω - Ποικίλο. Αν τηρούνται οι όροι, οι μελισσοπαραγωγοί πολλές φορές παίζουν και το ρόλο του φύλακα του βουνού, γιατί το επισκέπτονται συχνά και βλέπουν τι γίνεται.
2) Για τα ξερά ή πεσμένα δένδρα το δασαρχείο έχει δώσει άδεια σε ορισμένους ανθρώπους να κόψουν συγκεκριμένη ποσότητα ανά άδεια. Δεν αποκλείεται μαζί με τα ξερά ή πεσμένα να κόβονται και χλωρά.
3) Για το νερό που λέτε το έχουμε δει. Γενικά η περιοχή έχει πολύ και καλό νερό.