Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΙΣΤΟΣ: "...να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας..." Τα δημόσια κτήρια ανήκουν στους πολίτες..."


Ένα μήνα μετά το άνοιγμα, στους πολίτες του Χαϊδαρίου, του εγκαταλελειμμένου και απαξιωμένου κτηρίου του «Παλαιού Δημαρχείου», η διοίκηση του Δήμου αποφάσισε να φιμώσει και να «σταθεί» απέναντι στην «κοινωνία των πολιτών».

Σήμερα το μεσημέρι έστειλε εργαζόμενους του Δήμου, να σφραγίσουν τις πόρτες του κτηρίου, να «σφραγίσουν» τη φωνή, την ψυχή και το πνεύμα των πολιτών, που αποφάσισαν μέσα από αυτοοργανωμένες, αλληλέγγυες δράσεις να σταθούν ο ένας δίπλα στον άλλον και όλοι μαζί «απέναντι», στην εξαθλίωση που τους οδηγούν οι κυβερνητικές πολιτικές και η Τρόικα .

Η αντίδραση των πολιτών ήταν άμεση… σε ελάχιστο χρόνο συγκεντρώθηκαμε αλληλέγγυοι πολίτες και συλλογικότητες, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα μας στην αυτοργάνωση και τη συλλογική δράση.
Τους τρόμαξε η δυναμική της κίνησης; Τους ενόχλησε η παρέμβαση μας στη διοίκηση για το θέμα των αστέγων; Ή αποφάσισαν να ακολουθήσουν το «δρόμο που χάραξε ο Καμίνης»;

Η διοίκηση του Δήμου προτιμά, καθώς φαίνεται, να υπάρχουν «αμπαρωμένα» δημόσια κτήρια, από το να χρησιμοποιούνται από τους πολίτες, για τους πολίτες. Τα δημόσια κτήρια όμως ανήκουν στους πολίτες, δεν είναι ιδιοκτησία κανενός τοπικού ή υπερτοπικού «άρχοντα».

Ο Ιστός είναι οι άνθρωποί του, είμαστε εμείς και θα υπερασπιστούμε τις αρχές μας και τους στόχους μας, απέναντι στον οποιονδήποτε προσπαθήσει να αγνοήσει το δικαίωμα μας να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας και να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν..

Καλούμε όλους τους  πολίτες να βρίσκονται σε εγρήγορση, να σταθούν δίπλα στην προσπάθεια του Ιστού, να διατηρήσει και να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή μέσα από συλλογική και αυτοοργανωμένη δράση.
Όλοι μαζί μπορούμε
Κανένας μόνος του στην κρίση.



ΠΗΓΗ: ΙΣΤΟΣ 


2 σχόλια:

art-ioanna είπε...

οι εκδηλωσεις στον ιστο συνεχιζονται...
σας περιμένουμε σημερα το απογευμα για δημιουργικές κατασκευες

art-ioanna είπε...

οι εκδηλωσεις στον ιστο συνεχιζονται...
σας περιμένουμε σημερα το απογευμα για δημιουργικές κατασκευες