Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Γιώργος Παπακωνσταντίνου: "Εθισμένος με την πτώχευση"


Πολλά και κακά συμβαίνουν γύρω μας όσον αφορά την αποσάθρωση του κοινωνικού κράτους, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τη δραματική μείωση μισθών και συντάξεων, την ανεξέλεγκτη ανεργία (σημειώστε το ποσοστό 30% και ας διαψευσθούμε), την παράδοση της χώρας μας στους δανειστές μας κ.λπ.
Σήμερα περιέγραψαν τον πρωθυπουργό ως "currier" των εντολών του ΔΝΤ και της ΕΕ, η δε Σεμίνα Διεγενή "περιποιείται" με τα κρεμμυδάκια τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Στην ανοικτή επιστολή της η Σεμίνα Διγενή γράφει μεταξύ των άλλων στον πρώην  φίλο της Κάρολο: "...Μαθαίνω, δεν περνάς καλά τελευταία, χτύπησαν το σπίτι σου (επανέρχομαι στον ενικό, αυτά δεν λέγονται σε πληθυντικό) στην Ασκληπιού, πάνω από 30 αναρχικοί. Τις προάλλες σε γιουχάρισαν άγρια στην παρέλαση και στα Θεοφάνεια.. Σε αποκάλεσαν προδότη. Ο κόσμος έχει θυμώσει πολύ.. Και πεινάει πολύ.. Και η αδικία δεν αντέχεται. Θάρθουν και χειρότερα, αν δεν κάνεις κάτι..."
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή ΕΔΩ.

Ενώ όμως υπάρχει πλούσια κριτική για τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα και την παραχώρηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας, λίγα άρθρα γράφονται για τις συνέπειες της καταστροφικής πολιτικής για το περιβάλλον. Ένα απ΄ αυτά τα άρθρα σας συνιστούμε να τα διαβάσετε.
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ και αναφέρεται στον πρώην υπουργό οικονομικών και τώρα ΥΠΕΚΑ (Περιβάλλοντος) κ.Παπακωνσταντίνου και έχει τον τίτλο "Εθισμένος με την πτώχευση".
Μεταξύ των άλλων διαβάζουμε: "Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τεί­νει να μετατραπεί σε έναν ειδι­κού τύπου πολιτικό, όχι απλώς με ροπή, αλλά με εθισμό στη χρεοκο­πία και την πτώχευση. Όσο κι αν ο ίδι­ος διανύει ακόμα το πρώτο στάδιο του πένθους, τη λεγόμενη άρνηση, όσο κι αν ο ίδιος βαυκαλίζεται τηλεοπτικώς, υποστηρίζοντας ότι, αφού δεν είμαστε νεκροί, δεν πάθαμε και τίποτα, για την πλειοψηφία των πολιτών το όνομά του είναι συνώνυμο με την πτώχευση των νοικοκυριών τους.
Ο ιδιότυπος αυτός εθισμός, όμως, δεν παραδόθηκε μαζί με το χαρτοφυ­λάκιο του υπουργείου Οικονομικών τον Ιούνιο του 2011, αλλά μεταφέρθηκε στο ΥΠΕΚΑ, όπου μέσα σε οκτώ μήνες έχει υπογραφεί και η περιβαλλοντική χρεοκοπία και η περιβαλλοντική πτώ­χευση, χωρίς μάλιστα να υπάρχει το άλ­λοθι της τρόικας..."
Ο αρθρογράφος παρουσιάζει τις καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον από την εφαρμοσμένη πολιτική του κ.Παπακωνσταντίνου στο διάστημα των οκτώ μηνών της υπουργίας του, και φυσικά δεν περιλαμβάνει δυσμενέστερες νεώτερες αποφάσεις που πάρθηκαν μετά τη δημοσίευση του άρθρου, με τη ψήφιση του νόμου "σκούπα" για το περιβάλλον.
Διαβάστε το άρθρο στο ΠΟΝΤΙΚΙ ΕΔΩ και αναρωτηθείτε μήπως κάτι πρέπει να κάνετε και εσείς για να "αποτοξινώσουμε" τον κ.Παπακωνσταντίου από τον "εθισμό" του να πτωχεύει με ότι "καταπιάνεται". Ή μήπως και αυτός είναι ένας currier;
Εμείς συνεχίζουμε "κόντρα στο κατεστημένο" τον "ωχαδερφισμό" και την υποταγή... 

1 σχόλιο:

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

ΟΧΙ δεν είμαστε εμείς οι ηθικοί αυτουργοί για την κατάληψη του ΥΠΕΚΑ από τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ...
Αυτοί δεν είναι τίποτα κ.Παπακωνσταντίνου, ήρθαν στο ΥΠΕΚΑ κ.λπ. Εντάξει έχετε εκνευριστεί... αλλά κρατήστε την ψυχραιμία σας... δίνετε και πολλά δικαιώματα γμτ