Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Κώστας Φωτεινάκης: Απομονώνουμε τους πολιτικά υπεύθυνους και ΟΣΟΥΣ (ακόμα και πρώην φίλους μας) υποστηρίζουν τα μέτρα που πλήττουν τα λαϊκά στρώματα

[Θαυμάστε φάτσες και γλώσσα του σώματος... Πόσο αισιόδοξοι φαίνονται για τα αποτελέσματα του μνημονίου; Με "τέτοια μούτρα" θα πέσουν από σήμερα στη δουλειά;] 

Το αποτέλεσμα της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων εξουσίας,  μετά τις διαγραφές βουλευτών που δεν ψήφισαν το μνημόνιο είναι: ΠΑΣΟΚ: 132/ Νέα Δημοκρατία: 62

Ορισμένα συμπεράσματα:
  1. Κανένα κόμμα  δεν είναι σε θέση να κυβερνήσει από μόνο του!!! Κανένα κόμμα δεν διαθέτει τον ισχνό αριθμό, 151, βουλευτών για να κυβερνήσει.
  2. Δεν είναι πια η συνήθως "ύποπτη" αριστερά που αρνείται να "εκσυγχρονιστεί". Υπάρχουν και επώνυμα στελέχη της πρώην κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αλλά και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που εκτιμούν ότι γίνονται θυσίες από τα λαϊκά στρώματα χωρίς αποτέλεσμα.
  3. Η εξουσία φοβάται το λαό και είναι αδίστακτη. Θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να διαλύσει τις συγκεντρώσεις και τις διαμαρτυρίες. Χθες δεν αρκέστηκε να "καθαρίσει" το Σύνταγμα αλλά επεκτάθηκε στα στενά της Πλάκας και αλλού όπου είχαν καταφύγει οι διαδηλωτές για να πάρουν "ανάσα" από τα χημικά. Τις φωτιές και τις λεηλασίες δεν νομίζω να πιστεύετε ότι τις έβαλα εγώ και οι φίλοι μου που κατεβαίνουμε στις συγκεντρώσεις.  Υπάρχουν προβοκάτορες αλλά υπάρχει  και οργή, πολύ οργή...
  4. Στις εκλογές δεν ξέρω πως και αν θα πάμε. Ποιος πιστεύει ότι αυτοί που ψήφισαν το μνημόνιο, ακόμα και οι "κομματάρχες" τους ή τα "στελέχη" των κομμάτων, θα μπορούν να κυκλοφορούν ανενόχλητοι στις γειτονιές, θα διατηρούν γραφεία κ.λπ.;  Ένα παράδειγμα από το Χαϊδάρι: Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Λομβέρδος την προηγούμενη εβδομάδα έκανε μια στενή σύσκεψη φίλων του σε εστιατόριο στην πόλη μας, δεν πέρασε απαρατήρητος και τον ξεφώνισαν. Οι κ.κ. .Λομβέρδοι που ψήφισαν το μνημόνιο 2,  ή οι "εντιμότατοι" φίλοι τους, πιστεύετε ότι θα μπορέσουν να κυκλοφορούν άνετα στο δρόμο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου  και να μοιράζουν ανενόχλητοι φυλλάδια και υποσχέσεις; Η εκτίμηση είναι ότι α) Δεν θα πάμε σύντομα σε εκλογές (για πολλούς λόγους αλλά και λόγω "γιούχας" και "γιαρτούματος")  β) Αν θα πάμε σε εκλογές αυτές θα γίνουν με "συνοπτικές" διαδικασίες.  
  5. Εμείς οι πολίτες θα πρέπει να συνεχίσουμε το δρόμο μας. Απορρίπτουμε τις καπιταλιστικές αξίες, αναζητούμε τρόπους συνεργασίας, αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες από την κρίση. Αναζητούμε τρόπους "απεξάρτησης" από το κυρίαρχο πολιτικό και οικονομικό μοντέλο που μας επιβάλλεται. 
  6. Απομονώνουμε τους πολιτικά υπεύθυνους και ΟΣΟΥΣ (ακόμα και πρώην φίλους μας)  υποστηρίζουν τα μέτρα που πλήττουν τα λαϊκά στρώματα. Δεν έχουμε καμία σχέση,  ούτε σε προσωπικό επίπεδο, με όσους υποστηρίζουν με φανατισμό τα μέτρα που πλήττουν εκείνους που δεν έφταιγαν, ήταν συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους, δεν τα "έφαγαν μαζί" με τον κ.Πάγκαλο και δεν συνέβαλλαν στη κρίση.
Κώστας Φωτεινάκης
(εκφράζω προσωπικές απόψεις που δεν δεσμεύουν το σύλλογο)

1 σχόλιο:

thodorisp είπε...

Ακριβώς Κώστα! Το να περιμένει κανείς από τα κόμματα του μνημονίου να το καταψηφίσουν, είναι σα να περίμενε κάποιος από τον Παπαδόπουλο να κλείσει τη Γυάρο και τη Μακρόνησο. Η μόνη απάντηση είναι η απομόνωσή τους και η μεταξύ μας συλλογικότητα συλλογικότητα συλλογικότητα... Κανείς μόνος του στην κατάθλιψη και την εξαθλίωση.