Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Κυβερνητικό "γιουρούσι" σε δάση, ελεύθερους χώρους, θάλασσα - ακτές και ενέργεια



Εγκαίρως είχαμε προβλέψει ότι "Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης" και οι κυβερνητικές επιλογές "θα είναι καταστροφικές για το περιβάλλον". Δεν είναι τυχαία ούτε η σχετική εκδήλωση που είχαμε κάνει στο Παλατάκι με την κα Ιωάννα Κουφάκη, ούτε η ανακοίνωση που βγάλαμε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5/6/2011), ούτε φυσικά η κριτική που ασκήσαμε στον ΥΠΕΚΑ κ.Παπακωνσταντίνου "τον εθισμένο στην πτώχευση" σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΟΝΤΙΚΙ (ΕΔΩ)
Για την μνημονιακή πολιτική, την ΑΝΤΙπεριβαλλοντική νομοθεσία  και τον "εθισμένο" που είχε ως αποτέλεσμα την παραίτηση από τον Οργανισμό Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ) της κας Θεοδότα Νάτσου είχαμε γράψει στις 16/1/2012 ΕΔΩ.

Τώρα όμως έχουμε νέα κυβερνητικά "γιουρούσια" για το περιβάλλον. Τα παρουσιάζουμε τώρα σε τίτλους και αν θέλετε να μάθετε περισσότερα "πατήστε τους συνδέσμους":
  1. Project Helios ή ηλιόθερμο; Ένα άρθρο του Τέλη Τύμπα για την ενέργεια και τα συμφέροντα ενάντια στο περιβάλλον ΕΔΩ
  2. Εκτεταμένο κυβερνητικό γιουρούσι στα δάση έναντι "οικονομικού ανταλλάγματος" - Άρθρο της Λιλής Στραυρογιάννη ΕΔΩ
  3. Τσιμέντο να γίνει το Ελληνικό. Η δημόσια περιούσια στο σφυρί. Ταφόπλακα για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στην Αττική. "Το σχέδιο Σουφλιά" για το Ελληνικό σαφώς οικολογικότερο από το μνημονιακό. ΕΔΩ.
  4. Άθλια η κατάσταση των περιοχών NATURA. ΕΔΩ.
  5. Οι υδατοκαλλιέργειες καταστρέφουν τις θαλάσσιες περιοχές. Υποβλήθηκε αίτηση ακύρωσης κατά του χωροταξικού των υδατοκαλλιεργειών. ΕΔΩ.
Γνωρίζουμε ότι το δίλημμα Οικονομική ανάπτυξη ή προστασία του περιβάλλοντος είναι ψευτοδίλημμα. Κάθε φορά ακούμε τα ίδια διλήμματα είτε πρόκειται για το Mall του βωβού, είτε πρόκειται για την προστασία του Ολύμπου, είτε πρόκειται για τα golf στην Κρήτη και τις άλλες ζεστές περιοχές κ.λπ. Ο καθένας αναλαμβάνει ρόλους και ευθύνες.

Α! και κάτι άλλο.... Με τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα αυτοί που μίλαγαν για οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδος και την προβολή της, που συνέβαλλαν με το μεγαλοϊδεατισμό τους στην χρεοκοπία της χώρας  μήπως έβγαλαν κάποια συμπεράσματα;
Καλή τους "χώνεψη"

1 σχόλιο:

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες υπάρχουν τεράστιες ευθύνες... ακόμα και για τη νόσο των φοινίκων το κακό ξεκινάει από εκεί. Η Ελλάδα έκανε εισαγωγή από την Αίγυπτο χωρίς να ελέγξει την ποιότητα των φοινίκων...
Έτσι ήρθαν "άρρωστοι" φοίνικες και το είδος θα εξαφανιστεί από την Ελλάδα τα επόμενα 10 χρόνια.
Τόσα απλά....