Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Πρώτο θέμα η αρχαία Λίμνη των Ρειτών (Κουμουνδούρου) σε δεκάδες blogs/ Τρεις παρεμβάσεις βουλευτών/ Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ (ECONEWS)

[Αρχαία Λίμνη των Ρειτών (Κουμουνδούρου)  από το Ποικίλο Όρος. Η αντίστοιχη πινακίδα που υπήρχε στην είσοδο της Λίμνης, στη Λ.Αθηνών εξαφανίστηκε. Η Γ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων θα πρέπει να τοποθετήσει νέα πινακίδα άμεσα]

Το θέμα της Λίμνης Κουμουνδούρου και του υγρότοπου Βουρκάρι Μεγάρων έχει προβληθεί  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Υγροτόπων, 2 Φεβρουαρίου, ιδιαίτερα από τους bloggers και σήμερα από το κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΣΚΑΪ ECONEWS.
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το ρεπορτάζ στο ΣΚΑΪ econews. Παρατηρείστε τον "εκνευρισμό" της εκπροσώπου των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου.
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε δημοσιεύματα του τοπικού τύπου για τη συγκέντρωση του Σαββάτου.

Τρείς βουλευτές έκαναν παρεμβάσεις  για τους υγροτόπους α) ο κ. Νίκος Καντερές (Νέα Δημοκρατία) ΕΔΩ   β) η κα Ηρώ Διώτη (ΣΥΡΙΖΑ) ειδικά για τη Λίμνη Κουμουνδούρου  ΕΔΩ και ο κ.Θανάσης Λεβέντης (ΔΗΜΑΡ) ειδικά για το Βουρκάκι ΕΔΩ.

Ο αγώνας των οικολογικά ευαίσθητων ανθρώπων για την προστασία των υγροτόπων είναι  καθημερινός, απλά προβάλλεται με την ευκαιρία την Παγκόσμια Ημέρα των Υγροτόπων 2/2.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στη συγκέντρωση και πορεία στη Λίμνη Κουμουνδούρου το Σάββατο 4/2/2012 στις 11:00π.μ. (λεπτομέρειες στην κατωτέρω ανάρτηση) και να προβάλλετε το ρεπορτάζ που θα ακολουθήσει.
-------------
Ως θετικό κρίνουμε κατ΄ αρχάς το γεγονός της  υπογραφής του σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία των μικρών νησιωτικών υγροτόπων, από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργο Παπακωνταντίνου. Περισσότερα ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: