Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

15/3/2012: υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ της Αττικό Μετρό Α.Ε. και της εταιρείας SIEMENS Α.G. για τους 7 έτοιμους σταθμούς. Προβλέπεται γενικά και αόριστα ότι θα λειτουργήσουν το 2013/ Η Ε.Ε ζητάει 245 εκ. ευρώ, εξαιτίας της μη έγκαιρης λειτουργίας των επεκτάσεων!!!

[Γενικά και αόριστα το έντυπο, που θυμίζει προεκλογικό πρόγραμμα,  αναφέρει ότι  "7 σταθμοί σε λειτουργία το 2013..." Υπογραμμίζουμε ότι η λειτουργία των σταθμών είχε προγραμματιστεί για το 2009. Μετά από τέσσερα χρόνια καθυστέρηση (και βλέπουμε)  θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι;]

Μέσα σε ένα πανηγυρικό κλίμα  σήμερα 15/3/2012 "υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ της Αττικό Μετρό Α.Ε. και της εταιρείας SIEMENS Α.G., ύψους 41,5 εκ. ευρώ, για την εγκατάσταση του συστήματος σηματοδότησης στις επεκτάσεις του Μετρό προς το Χαϊδάρι, Ανθούπολη και το Ελληνικό".
"Με την ολοκλήρωση των εργασιών του συστήματος σηματοδότησης, τόσο τα δυτικά, όσο και τα νότια προάστια του Λεκανοπεδίου θα αποκτήσουν σταδιακά εντός του 2013 συνολικά 7 σύγχρονους σταθμούς Mετρό: «Ηλιούπολη», «Άλιμος», «Αργυρούπολη», «Ελληνικό», «Περιστέρι», «Ανθούπολη» και «Αγ. Μαρίνα»" (ολόκληρη η ανακοίνωση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΕΔΩ)

Δείτε και το "προεκλογικό φυλλάδιο" ΕΔΩ  απ΄ όπου είναι και η φωτογραφία της ανάρτησης.

Δεν μας λέει όμως η ανακοίνωση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ  ΑΕ ότι α) το έργο ήταν προγραμματισμένο να παραδοθεί και να λειτουργήσουν οι επτά σταθμοί το 2009. Όλοι γνωρίζουμε ότι ένας από τους λόγους που δεν λειτούργησαν οι σταθμοί ήταν οι "μίζες" της SIEMENS στο πολιτικό σύστημα β) Η Ευρωπαϊκή Ένωση  ζητάει 245 εκ. ευρώ, εξαιτίας της μη έγκαιρης λειτουργίας των επεκτάσεων γ) Ότι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με τη SIEMENS έγινε με όρους Ελλάδος, δηλαδή χειρότερα και από τριτοκοσμική χώρα και χωρίς η SIEMENS να καταβάλει ούτε ένα Ευρώ ως "τιμωρία" για τις μίζες και τη διαφθορά (Διάβαζε ΕΔΩ

Υπάρχουν εκτιμήσεις ότι το σήριαλ της λειτουργίας των επτά σταθμών θα έχει νέα επεισόδια... 
Εμείς πάντως δεν θα παραμείνουμε "θεατές" στο σήριαλ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: