Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου: Εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά, το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου και το ΜΠΛΟΚ15, την Εθνική Αντίσταση



Ο Οικολογικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χαϊδαρίου ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. από τη σύστασή του (2007) προβάλλει την τοπική ιστορία της πόλης. Ιδιαίτερα την Πρωτομαγιά κάνουμε εκδηλώσεις για το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου και το ΜΠΛΟΚ15 και  προβάλλουμε το αίτημα να γίνει ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

Την Πρωτομαγιά του 1944 μεταφέρθηκαν από το κτήριο ΜΠΛΟΚ15 του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου 200 κομμουνιστές και εκτελέσθηκαν ως αντίποινα στη Μάντρα του σκοπευτηρίου της Καισαριανής/

Φέτος, για την Πρωτομαγιά του 2012, είχαμε προγραμματίσει μια ημερίδα με ιστορικούς για το θέμα του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου, οι εκλογές όμως στις 6 Μαΐου μας "υποχρεώνουν" να τροποποιήσουμε το αρχικό σχέδιο. Δεν ακυρώνουμε την ημερίδα, την αναβάλουμε.

Έτσι λοιπόν το πρόγραμμα του Οικολογικού Πολιτιστικού Συλλόγου Χαϊδαρίου για την Πρωτομαγιά του 2012 είναι το εξής:
- Έκθεση φωτογραφίας και ντοκουμέντων με θέμα την Εθνική Αντίσταση και το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου στον ΙΣΤΟ, από Παρασκευή 27/4/2012 - 30/4/2012.
- Προβολή της ταινίας ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ στις 30/4/2012,8:00μ.μ στον ΙΣΤΟ.
Περισσότερες πληροφορίες για τη διεύθυνση του ΙΣΤΟΥ ΕΔΩ

Η προβολή της ταινίας ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ που αναφέρεται στο Μπλόκο της Κοκκινιάς, την Εθνική Αντίσταση και του προδότες συνεργάτες των Γερμανών καθώς και η έκθεση ντοκουμέντων είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους έχουν απολέσει την ιστορική μνήμη και τις ναζιστικές θηριωδίες της κατοχής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: