Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012: 2η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ/ Πλατεία Συντάγματος 6 μ.μ.

17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012: 2η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ
Δράση στην Ελλάδα: Πλατεία Συντάγματος, Τρίτη 17/04/2012 6 μ.μ.
 Στις 17 Απριλίου 2012 θα δημοσιευτούν τα νέα ετήσια στοιχεία για τις στρατιωτικές δαπάνες παγκοσμίως κατά τη διάρκεια του 2011 από το Διεθνές Ινστιτούτο Έρευνας για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI). Σύμφωνα με την περσινή ετήσια έκθεση του SIPRI, το 2010 οι στρατιωτικές δαπάνες παγκοσμίως ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών: 1,141 τρις ευρώ, αυξημένες κατά 1.3 % από το 2009, ενώ στην Ελλάδα το 2010 οι στρατιωτικές δαπάνες ανήλθαν σε 7,062 δις ευρώ. Η φετινή ετήσια έκθεση αναμένεται να καταγράφει αύξηση και κατά το 2011.
 Στις 17 Απριλίου 2012 άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε κοινές δράσεις για να εστιάσουμε την προσοχή της κοινής γνώμης, των πολιτικών, και των ΜΜΕ στα κόστη των στρατιωτικών δαπανών και στην ανάγκη για νέες προτεραιότητες. Ειδικά εν μέσω παγκόσμιας κρίσης στην οικονομία και το κλίμα, ζητάμε λεφτά για τις ανθρώπινες ανάγκες (παιδεία, υγεία, περιβάλλον κτλ), κι όχι για πολέμους και μιλιταρισμό. Περισσότερες από 130 εκδηλώσεις οργανώνονται σε 40 χώρες σε όλες τις ηπείρους! Στις ΗΠΑ, που η ημέρα συμπίπτει με την Ημέρα Φορολόγησης, οργανώνονται εκδηλώσεις σε περισσότερες από 50 πόλεις.
 Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής ενάντια στις στρατιωτικές δαπάνες, οργανώνουμε δυο δράσεις στην Ελλάδα: την πρώτη στην πλατεία Συντάγματος στις 6 μ.μ. την Τρίτη 17 Απριλίου και την δεύτερη την επόμενη εβδομάδα (θα ανακοινωθεί σύντομα).
 Τα όπλα φτιάχνονται για να σκοτώνουν και αποτελούν απειλή για την ειρήνη. Και μόνο η ύπαρξή τους συμβάλλει στην καλλιέργεια του φόβου και τους κινδύνους πολεμικών συρράξεων, και σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε πολλούς ενεργούς πολέμους και κατοχές, αλλά και σε κίνδυνο μιας ακόμα νέας και μείζονος στρατιωτικής επίθεσης. Φτιάχνονται επίσης για να πλουτίζουν οι εταιρείες παραγωγής τους. Δεδομένης της κρίσης που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα σε διάφορα επίπεδα (οικονομικό, περιβαλλοντικό, υγείας, διπλωματικό) επιβάλλεται να δημιουργήσουμε ένα παγκόσμιο κίνημα για να κατευθύνουμε αυτά τα κονδύλια στην εξυπηρέτηση ανθρώπινων αναγκών και στη δημιουργία της ανθρώπινης ανάπτυξης. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν χιλιάδες οργανώσεις και εκατομμύρια άτομα που συμμερίζονται αυτή την άποψη. Για να γίνει αυτό ορατό, χρειάζεται τώρα να γίνει μια σοβαρή προσπάθεια κινητοποίησης.
 Επισκεφτείτε το blog μας http://exoplismoi.wordpress.com, ενημερωθείτε για την πρωτοβουλία αυτή, την περσινή παγκόσμια καμπάνια και την δράση μας στην Αθήνα και επικοινωνήστε μαζί μας! Ελάτε μαζί μας στις 17 Απριλίου 2012 ώστε να ακουστούν οι φωνές μας στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο!

Στη δράση της 17ης Απριλίου 2012 στην πλατεία Συντάγματος καλούν: το EBCO (Ευρωπαϊκό Γραφείο για την Αντίρρηση Συνείδησης), ο Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης, ο Κόσμος Χωρίς Πολέμους & Βίαη Παγκόσμια Πορεία Γυναικών, η Αντιεθνικιστική – Αντιμιλιταριστική Πρωτοβουλία, η Αντιγόνη (Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία), οι Οικολόγοι Πράσινοι, και η Νεολαία ΣΥΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: