Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Οι πολίτες υπερασπίζουν την πλατεία του Παλαιού Δημαρχείου και τους ελεύθερους χώρους/ Συνέλευση κατοίκων και συγκρότηση επιτροπής αγώνα


Την Παρασκευή 4/5/12, η εργολήπτρια εταιρία, η οποία έχει αναλάβει το έργο της κατεδάφισης του κτηρίου του “Παλαιού Δημαρχείου” και της τσιμεντοποίησης της πλατείας, προσπάθησε, αυθαίρετα, να εγκαταστήσει εργοτάξιο στο χώρο της πλατείας.

 Τα μέλη του Ιστού, υπερασπιζόμενα την πλατεία και το κτήριο, απέτρεψαν τις ενέργειες της εταιρίας και κάλεσαν άμεσα Ανοιχτή Συνέλευση των κατοίκων, της περιοχής του “Παλαιού Δημαρχείου” και του Χαϊδαρίου γενικότερα, το Σάββατο 5/5/12, στις 11:00 π.μ.

 Στη συνέλευση συγκροτήθηκε “Επιτροπή Κατοίκων” για την υπεράσπιση και διεκδίκηση του ελεύθερου χώρου και την καταγγελία του έργου. Αποφασίστηκε η άμεση παρέμβαση στο Δήμο Χαϊδαρίου και στην Περιφέρεια Αττικής, με σκοπό την άμεση ακύρωση του έργου και η συλλογή υπογραφών των κατοίκων της πόλης για την καταγγελία της απόφασης κατεδάφισης του κτηρίου και οικοδόμησης της δεντρόφυτης πλατείας.

Η πλατεία ανήκει στη γειτονιά… Είμαστε όλοι εδώ…

 ΠΗΓΗ: ΙΣΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: