Σάββατο 12 Μαΐου 2012

«Καλειδοσκόπιο»: σύνδεσμος μεταξύ φορέων από ευπαθείς ομάδες και του κοινού/ Το Εκπαιδευτικό Αρχείο του στη Βιβλιοθήκη του Δήμου Χαϊδαρίου



Για να δούμε πρώτα απ΄ όλα τι είναι το "Καλειδοσκόπιο":
"To «Καλειδοσκόπιο» ιδρύθηκε το 1995 με στόχο την οικονομική και κοινωνική επανένταξη ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας, νοητική υστέρηση ή άλλες αναπηρίες. Δραστηριοποιείται στην εκπαίδευση, στην ψυχαγωγία, στην επαγγελματική αποκατάσταση, στην κοινωνική δικτύωση. Συχνά οι δραστηριότητες αυτές επικαλύπτονται, διευρύνοντας, έτσι, ακόμη περισσότερο το φάσμα των προσπαθειών της εταιρείας. 


Το «Καλειδοσκόπιο» λειτουργεί ως σύνδεσμος μεταξύ φορέων από ευπαθείς ομάδες και του ευρύτερου κοινού. Προωθεί τις εμπορικές σχέσεις αυτών των ομάδων συμμετέχοντας σε εμπορικές εκθέσεις, μεσολαβώντας για δωρεάν διαφήμιση σε περιοδικά, αναζητώντας δουλειά φασόν ή άλλου είδους θέσεις στην αγορά εργασίας, διανέμοντας πληροφοριακό υλικό για τις ομάδες αυτές και προωθώντας προϊόντα ή υπηρεσίες συνεταιρισμών φέρνοντας σε επαφή δομές με συμπληρωματικές μεταξύ τους δραστηριότητες ώστε να εμπλουτίζεται η συνεργασία τους, κ.λπ. Ο κατάλογος των δραστηριοτήτων του «Καλειδοσκόπιου» είναι μακρύς και συνεχώς αυξάνεται."
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ «ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟΥ»
Το Εκπαιδευτικό Αρχείο του «Καλειδοσκόπιου» έχει κατατεθεί στη Δανειστική Βιβλιοθήκη του Δήμου Χαϊδαρίου  (τηλ. 210  5821574). 
  • Αποτελείται από ελληνικό και ξενόγλωσσο υλικό, το οποίο διαρκώς εμπλουτίζεται με νέους τίτλους.
  • Η θεματολογία εστιάζει κυρίως στις ευπαθείς ομάδες .
  • Περιλαμβάνει 1.300 τίτλους σε διάφορες μορφές: DVDCDCD-RVHS, βιβλία για ενήλικες και παιδιά, επίσης 500   χρήσιμες ιστοσελίδες και 50 Γραμμές Βοήθειας SOS.
  • To υλικό μπορεί να αποσταλεί με κούριερ (χρέωση του παραλήπτη).
  • Το Αρχείο είναι το μοναδικό αυτού του είδους στην Ελλάδα.
 Κατηγοριοποίηση Υλικού
(α) ανά ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (19  ενότητες με θεματολογία π.χ. ψυχική υγεία, επαγγελματική αποκατάσταση, νοητική υστέρηση, ανθρώπινα δικαιώματα κ.ά.) 
(β) ανά MΟΡΦΗ ΥΛΙΚΟΥ (οπτικοακουστικού και έντυπου π.χ. CD-RDVD, βιβλία κ.ά.)
 Πιστεύουμε ότι το Εκπαιδευτικό Αρχείο του «Καλειδοσκόπιου» γίνεται τώρα ακόμα πιο προσιτό στους χρήστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: