Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Πάνος Τότσικας: "ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2004 - Λίγα χρόνια μετά" (κείμενα - δημοσιεύματα - παρεμβάσεις)

[Το βιβλίο με φωτογραφίες και σχόλια του Πάνου Τότσικα ΕΔΩ]

Το κύρος των Ο.Α. σιγά αλλά σταθερά χρόνο με το χρόνο αμφισβητείται όλο και περισσότερο.
Το "ιδεολόγημα" για Ειρήνη, άμιλλα, συνεργασία των λαών καταρρέει...
Ας ευγνωμονούμε μεταξύ των άλλων το συγγραφέα, ερευνητή Κυριάκο Σιμόπουλο που στο βιβλίο του "Μύθος, απάτη και βαρβαρότητα οι Ολυμπιάδες" (1998) μας άνοιξε τα μάτια από αρκετά νωρίς. Ας είναι καλά και εκείνοι που το 1998 είχαν αντιταχθεί στη διεκδίκηση από τη χώρα μας των Ο.Α., με κορυφαία ακτιβίστικη ενέργεια στο βράχο της Ακρόπολης. Αρκετοί φίλοι και συναγωνιστές "ξεδίπλωσαν" το πανό μεταξύ αυτών ο Γεράσιμος Σκλαβούνος, ο Πάνος Τότσικας κ.ά.
Οι φίλοι μας συνέχισαν τον Αντι - Ολυμπιακό Αγώνα και για τις επόμενες διεκδικήσεις για λόγους περιβαλλοντικούς, ιδεολογικούς, πολιτικούς, που σήμερα τους συμμερίζονται όλοι και περισσότεροι πολίτες, βλέποντας την εμπορευματοποίηση, το ντόπιγκ, την αποϊδεολογικοποίηση των κοινωνικών και ταξικών διαφορών.

Ο Πάνος Τότσικας συνέχισε και μετά τους Ο.Α. του 2004. Συγκέντρωσε φωτογραφίες, υλικά, δημοσιεύματα και έκδωσε το βιβλίο "Η άλλη όψη της Ολυμπιάδας 2004" με υπότιτλο "Εν αμίλλαις πονηραίς αθλιότερος ο νικήσας".

Σήμερα ο Πάνος Τότσικας, και ενώ οι Ο.Α. 2012 του Λονδίνου έχουν ξεκινήσει, μας παρουσιάζει σε ειδική έκδοση (hand made) τα ΙΧΝΗ 10, ["ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2004 - Λίγα χρόνια μετά" (κείμενα -  δημοσιεύματα - παρεμβάσεις)].
Κλικάρετε ΕΔΩ για να τα διαβάσετε και να τα "κατεβάσετε" στο αρχείο σας.... Αξίζουν.... Γιατί μεταξύ των άλλων "Η πάλη της μνήμης ενάντια στη λήθη είναι η πάλη του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία" κατά Κούντερα είναι επίκαιρη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: