Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Ecoeleusis ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: "Ρύπανση από τα ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα"


Ελευσίνα 10/7/2012:

Ο θόρυβος των ΕΛΠΕ και η εκκωφαντική σιωπή της Δημοτικής Αρχής. Ο πληθυσμός εκτεθειμένος στις καθημερινές εκπομπές καπνού από τις καμινάδες του διυλιστηρίου.

Η γιγάντωση του διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ, ακόμα και από το κατασκευαστικό της στάδιο, έχει δημιουργήσει σοβαρότατα επιπρόσθετα προβλήματα στην περιοχή με αποκορύφωμα τους εκκωφαντικούς θορύβους και τα καθημερινά περιστατικά δυσλειτουργίας με εκπομπές καπνού.

Όλοι πλέον έχουν συνειδητοποιήσει πόσο απατηλές ήταν οι διακηρύξεις για δήθεν εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου διυλιστηρίου. Ένα νέο φαραωνικού τύπου διυλιστήριο στήθηκε δίπλα μας και απειλεί να γυρίσει πίσω στην δεκαετία του ΄60 την ποιότητα ζωής μας.

Από τις αρχές του Μαρτίου και για τέσσερεις συνεχείς μήνες η Ελευσίνα οχλείται από πρωτοφανείς σε διάρκεια θορύβους που προέρχονται από διαδικασίες ατμίσεων στο διυλιστήριο, ενώ από τον Απρίλιο εντονότατα περιστατικά εκπομπής καπνού εκδηλώνονται σε όλες τις νεόδμητες και παλαιές καμινάδες καθώς και στον νέο πυρσό.

Ολόκληρες συνοικίες όπως η Κάτω Ελευσίνα, το Μπλόκο, συνοικίες της Δυτικής Ελευσίνας, αλλά και των Εργατικών Κατοικιών, ζουν με τον εφιαλτικό θόρυβο τουρμπίνων αεροπλάνων… Η όχληση μεταφέρθηκε ακόμα και στο Μπατσί της Σαλαμίνας, όπου καταγράφηκαν διαμαρτυρίες !

Τα ΕΛΠΕ επιδεικνύοντας για μια ακόμη φορά περιβαλλοντικά ανεύθυνη στάση, όχι μόνο δεν προειδοποίησαν τον πληθυσμό, αλλά δε σεβάστηκαν ούτε τις ώρες κοινής ησυχίας, ακόμα και τις μεταμεσονύχτιες. 


Περισσότερα ΕΔΩ ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: