Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Οργασμός με ημερίδες και συνέδρια για το «Περιβάλλον και την Ανάπτυξη». Πέντε ημερίδες και συνέδρια σε δέκα ημέρες. Πως και έτσι? Μήπως κάτι τρέχει και δεν το έχουμε πάρει «χαμπάρι»?



Οργασμός με ημερίδες  και συνέδρια για το «Περιβάλλον και την Ανάπτυξη». Πέντε ημερίδες και συνέδρια σε δέκα ημέρες. Πως και έτσι? Μήπως κάτι τρέχει και δεν το έχουμε πάρει «χαμπάρι»?

Ερωτηματικά μας δημιουργούνται παρακολουθώντας τα Δελτία Τύπου και τα δημοσιεύματα για τις ημερίδες «υψηλού» επιπέδου διοργάνωσης που οργανώνονται στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου με θέμα το «Περιβάλλον και την Ανάπτυξη». 

Σε μια περίοδο που το περιβάλλον δεν καταγράφεται  στα  μεγάλα προβλήματα της χώρας (δημοσκόπηση Public Issue 11/2012 http://www.skai.gr/files/1/alexandros/public8112012.pdf) που ελάχιστα απασχόλησε τη κυβέρνηση, τα κόμματα, τα ΜΜΕ και γενικότερα την κοινωνία η Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ, COP18, για την κλιματική αλλαγή, είναι απορίας άξιον πως συνέπεσαν ημερολογιακά να διοργανώνονται ημερίδες για το ίδιο θέμα.

 Δεν είμαστε αντίθετοι με τις ημερίδες, αναρωτιόμαστε όμως για τη χρησιμότητα των ημερίδων για το «Περιβάλλον και την Ανάπτυξη». Μήπως με άλλα λόγια γίνονται για να «καθαγιάσουν» την καταστροφή που ετοιμάζει μια χωρίς όρους και προϋποθέσεις ανάπτυξη. Εδώ είμαστε για να δούμε τα συμπεράσματα, αν υπάρξουν και αν δημοσιευτούν. Ορισμένες όμως ομιλίες στις ημερίδες είναι από χέρι «καμένες» στη συνείδηση μας. 
Ας παρουσιάσουμε λοιπόν τις ημερίδες:

1.       Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου «Πρόσφατες εξελίξεις και προοπτικές για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη», ΕΜΠ http://www.econews.gr/2012/12/01/ekpaideusi-aeiforos-anaptyxi-imerida-athina/
2.       Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 «Το περιβάλλον ως πυλώνας ανάπτυξης». http://www.ethemis.gr/hmerida-periballon/
3.       Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012 «Διεθνές Συνέδριο για την προώθηση της αειφορίας στον Τουριστικό Κλάδο», Διοργάνωση ΕΜΠ
4.       12, 13 και 14 Δεκεμβρίου 2012 ««ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» Διοργάνωση ΤΕΕ
5.       Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου «Δικαστική Προστασία του Περιβάλλοντος και Ευθύνη από την Περιβαλλοντική Ζημία», Πάντειο Παν., ΔΣΑ, Εταιρεία Δικαίου του Περιβάλλοντος - το πρόγραμμα  ΕΔΩ  (αυτό είναι επιστημονικό)



1 σχόλιο:

Θοδωρής είπε...

Nομίζω πως κάποιες ημερίδες, τουλάχιστον από το Πολυτεχνείο, γίνονται τώρα γιατί αφορούν επιδοτούμενα προγράμματα που λήγουν στο τέλος του 2012 και πρέπει να παρουσιάσουν κάποιο έργο, δηλαδή δεν μπορούν για τυπικούς λόγους να τις κάνουν αργότερα.