Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών (Δασκάλων) Χαϊδαρίου για την Καταιγίδα της Παρασκευής και την Απεργία


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ (Δ/νση: Χριστόφορου Περραιβού 8, Χαϊδάρι 12461- Πληροφορίες: Τσουκάλης Δημήτριος 2105821686, 6934197300, email: syllogos.pe.chaidari@gmail.com)
Χαϊδάρι 25-2-2013

ENΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΑΠΕΡΓΙΑ
Στην Απεργία της Τετάρτης 20-2-2013 η συμμετοχή των συναδέλφων στο Χαϊδάρι ήταν 41%. Το ποσοστό αυτό, σ` αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικά συνθήκες, δεν μπορεί να θεωρηθεί αρνητικό και δείχνει την αγανάκτηση των συναδέλφων αλλά και την απόφασή τους να αγωνιστούν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Η κινητοποίηση του Σαββάτου 2 Μαρτίου 2013, που είναι πρωτοβουλία δεκάδων πρωτοβάθμιων συλλόγων, μπορεί να είναι το επόμενο βήμα για τη διαμόρφωση ενός κινήματος ανατροπής της αντιεκπαιδευτικής και καταστροφικής πολιτικής.

Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Η έντονη καταιγίδα αποκάλυψε όλα τα προβλήματα, τις κακοτεχνίες και την έλλειψη συντήρησης των σχολικών κτιρίων.Αυλές έγιναν απροσπέλαστες, κτήρια πλημμύρισαν , σχολεία έκλεισαν. Ταυτόχρονα τις πρώτες κρίσιμες ώρες που έπρεπε να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις και να παρθούν αποφάσεις για τη λειτουργία ή μη των σχολείων δεν λειτουργούσε κανένα σύστημα άμεσης αντίδρασης.. Οι εκπαιδευτικοί καλούνταν μόνοι και χωρίς καμιά βοήθεια να βρουν λύσεις και να πάρουν πολύ δύσκολες αποφάσεις.

Πιο συγκεκριμένα;
Η αυλή του 5ου Δημοτικού σχολείου μετατράπηκε σε λίμνη από τα χώματα και τα νερά που γέμισαν το χώρο.
Το 3ο Δ.Σ. πλημμύρισε όχι μόνο το προαύλιο αλλά και το μεγαλύτερο τμήμα του ισογείου. Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων καθώς επίσης και τα γραφεία.
Το 2ο Δημοτικό σχολείο πλημμύρισε από διάφορα σημεία, προκλήθηκε μπλακ άουτ και το σχολείο ήταν αδύνατο να λειτουργήσει.
Το 8ο Δ.Σ. αντιμετώπισε τα ίδια σοβαρά προβλήματα με πλημμυρισμένους πάρα πολλούς χώρους του σχολείου και λιγότερα το 9ο Δ.Σ. σχολείο στο οποίο πλημμύρισε η αυλή και μπήκαν νερά από τα παράθυρα στους διαδρόμους και σε αίθουσες.
Παρόμοια προβλήματα αντιμετώπισαν τα περισσότερα σχολεία με μικρότερη ή μεγαλύτερη ένταση.

H KATΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Στα περισσότερα νηπιαγωγεία η κατάσταση ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Το 12 Νηπιαγωγείο στην οδό Λακωνίας έκλεισε.
Σοβαρότατα προβλήματα παρουσίασαν το 13ο, το 16ο, το 3ο και το 10ο Νηπιαγωγείο που έμπασαν νερά από πόρτες, παράθυρα ακόμα και από τις οροφές προκαλώντας ζημιές στα υλικά των νηπιαγωγείων (στρώματα, μοκέτες, έπιπλα) θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη λειτουργία τους.
Η κατάσταση στα νηπιαγωγεία, όπως έχουμε επισημάνει εδώ και πολύ καιρό, είναι πολύ δύσκολη. Η έλλειψη συντήρησης των κτηρίων και η οικονομική δραματική υποχρηματοδότηση (τα χρήματα που παίρνουν δε φτάνουν ούτε για το ρεύμα) έχει οδηγήσει τις νηπιαγωγούς σε απόγνωση.
Καλούμε τη δημοτική αρχή να πάρει όλα τα μέτρα για να θωρακιστούν όλα τα σχολεία σε ανάλογα τέτοια φαινόμενα που είναι δεδομένο ότι θα ξαναζήσουμε.
Είναι παραλογισμός, την ώρα που τα σχολεία της πόλης μας είναι απροστάτευτα στα ακραία καιρικά φαινόμενα, που είναι σίγουρο ότι θα επαναληφθούν, να ξοδεύονται εκατομμύρια Ευρώ για έργα αισθητικής αναβάθμισης.
Καλούμε, επίσης, τη Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τα σχολεία να γίνουν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις για να μη ξαναζήσουμε στο μέλλον τέτοια φαινόμενα. Η μόνωση των παραθύρων, ο καθαρισμός των υδρορροών και ο έλεγχος και συντήρηση της σκεπής των νηπιαγωγείων, ενώ στοιχίζει ελάχιστα, προστατεύει τα παιδιά μας από τέτοια φαινόμενα που μπορεί να συμβούν ακόμα και εν ώρα μαθήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: