Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε το Σωματείο Εργαζομένων στο ΑΤΤΙΚΟΝ Νοσοκομείο - Χάος στη σημερινή εφημερία - ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. συμμετέχει στον αγώνα για δωρεάν ποιοτική δημόσια υγεία


Δελτίο Τύπου για τα προβλήματα της σημερινής εφημερίας στο Αττικό Νοσοκομείο
Στο νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ η σημερινή γενική εφημερία στις 27 Φεβρουαρίου 2013 έχει καταστεί άκρως επικίνδυνη για την ασφάλεια των ασθενών. Από το ξεκίνημά της στις 8 π.μ. και μέχρι τις 4 μ.μ. υπήρχαν ήδη στους διαδρόμους πάνω από 100 ράντζα και φορεία. Απαιτούμε από την Πολιτεία να πάρει άμεσα μέτρα.

Παρά την σαφή νομοθετική ρύθμιση, που προβλέπει η Εφημερία ενός νοσοκομείου να κλείνει όταν καλυφθούν όλες οι διαθέσιμες κλίνες του, στο ΑΤΤΙΚΟ συνεχίζεται η αθλιότητα της νοσηλείας σε ράντζα στους διαδρόμους, με αποκλειστική ευθύνη των αρμόδιων κυβερνητικών μηχανισμών. Στα προβλήματα της τραγικής έλλειψης προσωπικού, των κλειστών χειρουργικών αιθουσών και της μείωσης κλινών Εντατικής Θεραπείας από 27 σε 17, προστίθεται και το πλήρες αδιέξοδο με τη γενική εφημερία του νοσοκομείου μας. 

Το Σωματείο Εργαζόμενων του Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ» με τον νομικό του σύμβουλο, γιατρούς και προϊστάμενες τμημάτων κατέθεσε σήμερα στο Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και κλήση του εισαγγελέα υπηρεσίας για να επέμβει άμεσα στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση. Πιστεύουμε ότι η Δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα αντιμετωπίσει την υγειονομική βόμβα που δημιουργεί σε όλη την Δυτική Αθήνα η κατάρρευση της «ναυαρχίδας» του ΕΣΥ.
-------------
Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. συμμετέχει - στηρίζει τον αγώνα για μια δημόσια και ποιοτική υγεία.
Σας καλούμε να πάρετε μέρος στη συγκέντρωση που θα γίνει την Τρίτη 5 Μαρτίου, στις 5:00μ.μ. στο ΠΑΛΑΤΑΚΙ 
(περισσότερα σε επόμενη ανάρτηση)

Δεν υπάρχουν σχόλια: