Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Όλοι στην εργατική- αντιφασιστική συγκέντρωση –πορεία την ΠΕΜΠΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΑΙΓΑΛΕΩ

[Ναζί και νεοναζί έξω από την ιστορική πόλη του Χαϊδαρίου]
--------------
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Β ΕΛΜΕ ΔΥΤ. ΑΘΗΝΑΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ

ΟΛΟΙ  ΣΤΟΥΣ  ΔΡΟΜΟΥΣ

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Την Τρίτη το βράδυ 17/9 ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από χρυσαυγίτες. Ο φόνος αυτός ήταν αποτέλεσμα μιας κλιμακούμενης επιθετικότητας των ταγμάτων εφόδου της ΧΑ που εκδηλώθηκε φέτος τον Σεπτέμβρη με ξυλοδαρμό σε αντιστασιακούς στο Μελιγαλά, συνέχισε με επιθέσεις σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα και κορυφώθηκε με την κατά παραγγελία δολοφονία ενός νέου ανθρώπου που επέμενε στη ζωή όπως και στα τραγούδιατου να φωνάζει :
ΣΙΓΑ ΜΗ ΦΟΒΗΘΩ

Το γεγονός σημάδεψε την πρώτη βδομάδα των απεργιακών κινητοποιήσεων των καθηγητών δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι ο αγώνας για ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι ταυτόχρονα και αγώνας ενάντια στο φασισμό. 

Για άλλη μια φορά οι μηχανισμοί του κράτους και του παρακράτους φοβούνται τις κραυγές αγανάκτησης του κόσμου και σπέρνουν τον τρόμο. Νοιώθουν πως ο εργαζόμενος λαός δεν αποδέχεται πια τα ψέματα που του λένε από τη μια για τους μετανάστες που φταίνε για την ανεργία, από την άλλη για το δημόσιο που φταίει για τα ελλείμματα και μετά για τους καθηγητές που φταίνε για τα χάλια της παιδείας. Το « διαίρει και βασίλευε» δεν πιάνει πια. 
Και για να μην αποκαλυφθούν εντελώς ρίχνουν στο δρόμο τα τάγματα εφόδου της ΧΑ ώστε να εμποδίσουν την αγανάκτηση του κόσμου να στραφεί στους πραγματικούς ενόχους, τους τραπεζίτες την Τρόικα και την κυβέρνηση –μεσίτη τους. Τέλος χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ σε ένα ιδιότυπο εκβιασμό που αντιπαραθέτει στην ανάπτυξη των αγώνων το «σκιάχτρο» του εμφυλίου.

Στις απειλές αυτές εμείς απαντάμε με τους στίχους του Παύλου:
Εκτός ελέγχου, μοιάζει με επανάσταση που αρχίζει,
ο σκύλος λύσσαξε και άρχισε να βρίζει,
το ποτήρι όμως έχει ήδη ξεχειλίσει
το όνειρό μας έχει βρει τη λύση...

Εμπνεόμαστε από το θάρρος του να υπερασπίζεται το δίκιο, το δικαίωμα στο όνειρο, εμπνεόμαστε από την αισιοδοξία του και θα αγωνιστούμε ως το τέλος για να σκοτώσουμε το σάπιο παρελθόν.
Στους δρόμους και στις γειτονιές ας φωνάξουμε:

Δεν θα περάσει ο φασισμός!

Όλοι στην εργατική- αντιφασιστική συγκέντρωση –πορεία την
ΠΕΜΠΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΑΙΓΑΛΕΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: