Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Aθήνα: O χάρτης της ρατσιστικής βίας και της εγκληματικότητας

[Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. είναι αντίθετος σε κάθε ρατσιστική ενέργεια και υπέρ της κοινωνικής βιοποικιλότητας. Ο σύλλογος ήδη συμμετέχει σε αντιρατσιστικές, αντιφασιστικές, αντιναζιστικές εκδηλώσεις και στηρίζει πρωτοβουλίες, ενημερωτικές παρεμβάσεις και δράσεις. Στο επόμενο διάστημα θα προβάλει ακόμα περισσότερα την ανάγκη της συνύπαρξης και της συνεργασίας των λαών και της αλληλεγγύης]

Στη δημιουργία ενός ψηφιακού χάρτη που αποτυπώνει τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών στην περιοχή της Αθήνας προχώρησε η ερευνητική ομάδα «The City at a time of Crisis».
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του news247.gr κάνοντας χρήση του δικτύου Ushahidi το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί εκτενώς σε χώρες οι οποίες πλήττονται από φυσικές η ανθρωπιστικές καταστροφές, η ερευνητική ομάδα δημοσίευσε ένα διαδραστικό χάρτη για τη ρατσιστική βία και εγκληματικότητα στην Αθήνα.
Ο χάρτης παρέχει δεδομένα από τον Μάιο του 2011 μέχρι σήμερα, ενώ προτείνεται στους χρήστες η αποστολή σχετικών πληροφοριών υπό το καθεστώς της ανωνυμίας. Ζητείται e-mail για λόγους επικοινωνίας.
Όπως υποστηρίζει η ομάδα, βρίσκεται στη δημιουργία ενός αξιόπιστου δικτύου επαφών – πηγών και πριν αποτυπώσει στο χάρτη οποιοδήποτε περιστατικό, το επεξεργάζεται με διασταύρωση πληροφοριών και επιβεβαίωση.
Πρόκειται για μια πολιτική ομάδα η οποία κάνει έρευνα στον αντίκτυπο που έχει η κρίση στις αστικές περιοχές της Αθήνας, συμπεριλαμβανομένης και της αύξησης της ρατσιστικής βίας στην ιστό της πόλης. Στην ιστοσελίδα της ομάδας αναφέρεται ότι δεν υπάρχει σύνδεση με κάποιο πολιτικό κόμμα.
Η ομάδα «The City at a time of Crisis» χρηματοδοτείται από το Economic and Social Research Council (Οικονομική και Κοινωνική ερευνητική Επιτροπή του Ηνωμένου Βασιλείου) και συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο του Sussex.
Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: