Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Η τρόϊκα βλάφτει σοβαρά το Περιβάλλον - Μόνο 2,5% από το Πράσινο ταμείο πάνε σε έργα για την προστασία του Περιβάλλοντος/ ο κ.Ασκούνης αποφάσισε να αγωνιστεί και να διεκδικήσει 10% - σιγά μη τραυματιστείς κ.Ασκούνη με τους αγώνες σου


Τώρα που πλησιάζουν οι Δημοτικές εκλογές θυμήθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ.Ασκούνης για να διαμαρτυρηθεί και να ζητήσει αύξηση του ποσοστού από 2,5% σε 10%.

Ο κ.Ασκούνης δήλωσε "Με δεδομένο ότι οι Δήμοι της χώρας, μέσω των δικών τους Υπηρεσιών (Υπηρεσίες Δόμησης, Οικονομικές Υπηρεσίες, Διευθύνσεις Περιβάλλοντος κ.τ.λ.) αποτελούν τον κύριο μηχανισμό διεκπεραίωσης, βεβαίωσης και είσπραξης προστίμων, εισφορών, τελών, που εισρέουν ως έσοδα στο "Πράσινο Ταμείο", θεωρούμε αναγκαία την αύξηση του ποσοστού των διαθέσιμων πόρων για έργα και δράσεις των Δήμων.
Η αύξηση αυτή θα συνέβαλε στη δημιουργία ενός θετικού σε τοπικό επίπεδο κλίματος, θα ενίσχυε το κλίμα εμπιστοσύνης και τη παραγωγικότητα του υπηρεσιακού και πολιτικού μηχανισμού των Δήμων γεγονός το οποίο θα οδηγούσε με βεβαιότητα στην αύξηση της εισροής πόρων στο Πράσινο ταμείο.
Συνεκτιμώντας τα δεδομένα αυτά παρακαλούμε με νέα ρύθμιση να αυξήσετε το ποσοστό των πόρων του Πράσινου Ταμείου που προορίζονται για τη κάλυψη περιβαλλοντικών έργων στους Δήμους της χώρας σε 10%».
Σιγά κύριε Ασκούνη να μη τραυματιστείς με τους αγώνες σου... Μετά από τρία χρόνια θυμήθηκες τη διάλυση του Πράσινου Ταμείου?

Δεν υπάρχουν σχόλια: