Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

H SANITAS SANITAS "προστατεύει" τα δάση.... Περιμένουμε να μάθουμε πως. Εν αγνοία των δασαρχείων και των δήμων?


Είδαμε αυτή τη δημοσίευση, σύμφωνα με την οποία η SANITAS SANITAS εξαγγέλλει ότι "Οι φίλοι της SANITAS επέλεξαν τα εξής δάση για να γίνουν "Προστατευόμενα Δάση κ.λπ."
Μεταξύ των δασών αναφέρει και το Χαϊδάρι.
Προφανώς είναι κάποιος διαγωνισμός στο Facebook και επιλογή των "Φίλων".

Αρχικά σχόλια:
  1. Είναι θετικό στο πλαίσιο της Κοινωνικής Ευθύνης κάποιες εταιρείας να αναλαμβάνουν ένα κοινωνικό έργο. Όμως ούτε η SANITAS, ούτε καμία άλλη εταιρεία ή ιδιώτης έχει τη δυνατότητα να χρήσει μια περιοχή Προστατευόμενο Δάσος.  Τα Δάση προστατεύονται μέσω των δασικών νόμων, τις δασικές υπηρεσίες, το πυροσβεστικό σώμα, την πολιτική προστασία, τους μόνιμους εθελοντές και όχι με "γιουρούσια" των δύο ή τριών ωρών, που τις περισσότερες φορές γίνονται για λόγους εντυπωσιασμού.
  2. Για να χαρακτηριστεί μια περιοχή "προστατευόμενη" χρειάζεται μια τεκμηριωμένη πρόταση, που να αποτυπωθεί σε νόμο, όπως π.χ. αυτή που κατέθεσαν διάφοροι φορείς της περιοχής, μεταξύ αυτών και ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. (ΕΔΩ),  και όχι ένας ευκαιριακός καθαρισμός.
  3. Προσπαθήσαμε να μάθουμε πληροφορίες για τον τύπο της προστασίας ή του καθαρισμού της δασικής  περιοχής Χαϊδάρι, που αναφέρει η SANITAS, από το Δασαρχείο Αιγάλεω και το Δήμο Χαϊδαρίου, αλλά δεν είχαν ιδέα. Ίσως η SANITAS ενημερώσει το Δασαρχείο και το Δήμο αργότερα.
  4. Τα αρχικά σχόλια που κάνουμε είναι για να περιορίσουμε τις μεγαλοστομίες, ότι δηλαδή ο οποιοσδήποτε ιδιώτης ή εταιρεία δεν μπορεί να χαρακτηρίζει διάφορες περιοχές "προστατευόμενες".  Στην καλύτερη περίπτωση να δηλώσει ότι "την τάδε ημερομηνία καθαρίζουμε την τάδε περιοχή". Τίποτα  άλλο.
  5. Σε οποιαδήποτε περίπτωση περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες για τον καθαρισμό.
Οι περισσότερες πληροφορίες τελικά είναι αυτές:
Στο διαγωνισμό της SANITAS ''Προστατευόμενο Δάσος'' το Χαϊδάρι προκρίθηκε στη 4η θέση πανελλαδικώς... Ευχαριστούμε όλους όσους ψήφισαν.... Το δάσος στο Δαφνί, δίπλα στην εκκλησία του Αγ. Χριστοφόρου, επιλέχθηκε να καθαριστεί από τους HaiΔaristas στις 17/11 και ώρα 10:30 π.μ. Η υποστήριξη όλων σας, ανεξαρτήτου ηλικίας και τόπου διαμονής, θα γίνει το εφαλτήριο και για άλλες ακόμη δράσεις που αφορούν τον άνθρωπο και την ποιότητα της ζωής του. Ας προστατέψουμε το οξυγόνο μας..... Υπεύθυνη Επικοινωνίας:Σοφία Πουρνάρα,τηλ. 6976033430 E-mail 


Δεν υπάρχουν σχόλια: