Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

ΟΧΙ άλλο CO2 - Να διατηρήσουμε "ζωντανό" στους πάγους τον Άγιο Βασίλη και όχι μόνο για τα επόμενα χρόνια | Santa Claus


Την αφίσα/ Πρωτοχρονιάτικη κάρτα τη δημιούργησε το 2009 ένας άγνωστος του διαδικτύου. Ένας άγνωστος, που απ΄ ότι αποδείχτηκε στη συνέχεια, ήταν ένας Έλληνας που εργάζεται στην Αυστραλία, που όμως νομίζαμε  ότι αρχικά ήταν κάτοικος Γερμανίας και αργότερα πιστεύαμε ότι ήταν   κάτοικος Σαλαμίνας.

Μπερδευτήκατε; - Το ίδιο και εμείς ήμαστε μπερδεμένοι για τρία ολόκληρα χρόνια.

Στην πραγματικότητα  ο γραφίστας είναι Έλληνας από τη Σαλαμίνα που ζει και εργάζεται στην Αυστραλία. Άγνωστος, καμία σχέση με το Χαϊδάρι και με τον ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. με στενή όμως σχέση με την Οικολογία και την κοινωνία.

Έτσι ο  άγνωστος καλλιτέχνης  που νομίζαμε ότι τον έλεγαν Σπύρο αλλά τον έλεγαν Γιάννη, δημιούργησε δεκάδες  αφίσες για τον ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ., τη Διαρκή Κίνηση, τους Φίλους της Φύσης, την ΠΡΩΣΥΝΑΤ κ.ά. Το 2010 στις εκδηλώσεις του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. "Μέρες Περιβάλλοντος και Πολιτισμού" που έγιναν στο Παλατάκι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, είχαμε ένα ειδικό εκθεσιακό χώρο με τις αφίσες του Γιάννη.

Ηθικόν Δίδαγμα: Όποιος/α θέλει να συμμετέχει στα κοινά μπορεί με διαφορετικούς τρόπους αρκεί να το θέλει. Μπορεί ακόμα και από απόσταση.

Ευχαριστούμε τον φίλο μας  για τις αφίσες του, αλλά και όλους τους άλλους φίλους και συνεργάτες που εθελοντικά προσφέρουν το έργο τους για την προβολή των θέσεων και των μηνυμάτων του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. αλλά και των ΦτΦ, καθώς και των άλλων πρωτοβουλιών πολιτών που αναπτύσσονται στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: