Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014: Ημερίδα "Μετά το τροχαίο τι; Μια πρό(σ)κληση για τις υπηρεσίες Υγείας"


                                                                               
Ημερίδα
Αθήνα Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς 138,
Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Η ημερίδα είναι αφιερωμένη στον Δημήτρη Βουρβαχάκη Δ/ντη του ΕΚΑΒ Κρήτης  και τον Βαγγέλη Κελλαράκη πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ Κρήτης που στις 12/12/2012 έχασαν την ζωή του μέσα στο ασθενοφόρο μετά από την σύγκρουση του με  ΙΧ που μπήκε στο αντίθετο ρεύμα.

Διοργάνωση: πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα
Επικοινωνία: soste.gr@gmail.com      6971 542433  Γ. Κουβίδης, 6985 020240 Μπένος Α.  www.soste.gr
Στόχος της ημερίδας είναι:
-Ο συντονισμός των ενεργών ανθρώπων και συλλογικοτήτων από τον χώρο της υγείας που ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με το ζήτημα των τροχαίων. Φιλοδοξία αποτελεί η καθιέρωση της ως ετήσιας συνάντησης ώστε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο που θα αναδείξει και θα θέσει προς λύση το σύνολο των προβλημάτων
-Η προαγωγή της αντίληψης πως το ζήτημα των τροχαίων συγκρούσεων αποτελεί μείζον ζήτημα Δημόσιας Υγείας και
 σαν τέτοιο πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα του υπουργείου Υγείας και να μην εγκαταλείπεται/εκχωρείται στο υπουργείο Μεταφορών. 
-Η ανάλυση των δυνατοτήτων παρέμβασης πριν, κατά και μετά το τροχαίο συμβάν με ιδιαίτερη έμφαση στο τομέα της πρόληψης δεδομένου ότι τα τροχαία συμβάντα είναι στην μεγάλη του πλειοψηφία προβλέψιμα και είναι δυνατόν να προληφθούν, άρα με αυτή την έννοια δεν αποτελούν «ατυχήματα».
-Η συνάντηση των χρηστών των υπηρεσιών υγείας (άτομα με αναπηρία, οικογένειες θυμάτων και εμπλεκόμενοι με απώλεια) με τους λειτουργούς των υπηρεσιών που μπορεί να είναι επωφελής για όλους και να αναδείξει νέα ζητήματα και μια διαφορετική οπτική στην αντιμετώπιση τους.
Θα παρουσιαστεί η "Παγκόσμια έκθεση για την κατάσταση της Οδικής Ασφάλειας" του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και θα συζητηθούν θέματα που αφορούν δράσεις πριν - κατά και μετά το τροχαίο από την σκοπιά των θυμάτων και των εργαζομένων στις υπηρεσίες Υγείας.
 
Να σώσουμε πολλές ανθρώπινες ζωές και να ελαχιστοποιήσουμε τις αναπηρίες. Να μην δημιουργούμε επιπλέον προβλήματα στα θύματα των τροχαίων.
 
Ας ξεκινήσουμε Τώρα!
Αναλυτικό πρόγραμμα και ομιλητές στα επισυναπτόμενα ή στο link: ΕΔΩ
https://mail.google.com/mail/ca/u/0/images/cleardot.gif


Δεν υπάρχουν σχόλια: