Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014

Εξελίξεις στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά | Δήλωση του ΥΕΘΑ κ.Αβραμόπουλου: "Τα υποβρύχια περιέρχονται από σήμερα στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό"

[Τα υποβρύχια δεν σκουριάζουν, όπως λένε διάφοροι άσχετοι, ούτε έχουν χάσει την επιχειρηματική τους ικανότητα. Η νέα εξέλιξη ας είναι η αφορμή να επαναλειτουργήσουν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά σε νέες βάσεις. Βεβαίως η δήλωση που ακολουθεί έχει πολλά κενά για το είδος και το κόστος της συμφωνίας, το χρονοδιάγραμμα κ.λπ. και αναμένουμε περισσότερες διευκρινήσεις]
--------------------------
Δήλωση ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου για τα Υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονται στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά:


«Τα τέσσερα Υ/Β του Πολεμικού μας Ναυτικού «ΠΙΠΙΝΟΣ», «ΜΑΤΡΩΖΟΣ», «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» και «ΩΚΕΑΝΟΣ», που έχουν κατασκευαστεί στα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, περιέρχονται από σήμερα στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Μετά από συμφωνία με τα ΕΝΑΕ, το Πολεμικό Ναυτικό αναλαμβάνει με τους υπεργολάβους και τους εργαζόμενους, των οποίων η απασχόληση διασφαλίζεται πλήρως, την ολοκλήρωση των εργασιών που απομένουν και των δοκιμών θαλάσσης, προκειμένου να ενταχθούν στο στόλο μας.

Τίθεται έτσι οριστικά τέρμα σε μια πολυετή περιπέτεια, διασφαλίζοντας πλήρως τα χρήματα του ελληνικού δημοσίου που υπάρχουν διαθέσιμα στον προϋπολογισμό του Υπουργείου μας για την ολοκλήρωση των εργασιών των Υποβρυχίων, αναβαθμίζοντας και ενισχύοντας έτσι την άμυνα της χώρας.

Μετά την επιτυχή, για το Ελληνικό Δημόσιο, επίλυση του εξαιρετικά δύσκολου προβλήματος των Υποβρυχίων από το Υπουργείο Άμυνας, το Υπουργείο Ανάπτυξης θα συνεχίσει, ως αρμόδιο πλέον Υπουργείο, την προσπάθεια συνολικής επίλυσης του προβλήματος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Για το αποτέλεσμα αυτό, έχει ενημερωθεί ο κ. Πρωθυπουργός, ο οποίος έχει εξ αρχής παρακολουθήσει τον όλο χειρισμό του θέματος.Την ερχόμενη εβδομάδα, θα γίνει ενημέρωση της Επιτροπής Άμυνας και Εξοπλισμών της Βουλής».

Περισσότερα ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: