Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις εργασίες στο νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

[Από τη σημερινή μεγάλη διαδήλωση της Τετάρτης από το Νοσοκομείο Λοιμωδών στο Αιγάλεω - Περισσότερα ΕΔΩ]

Υποχώρηση Δένδια για την Αγία Βαρβάρα

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις εργασίες στο νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Την πλήρη επαναλειτουργία του νοσοκομείου ζητούν οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και η κοινωνία των πολιτών.
Μετά τη μεγάλη κινητοποίηση κατοίκων, δημάρχων και δημοτικών παρατάξεων από τους δήμους Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις εργασίες στο νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Ο υπουργός υποστήριξε ότι στόχος των εργασιών δεν είναι η κατασκευή κέντρου κράτησης μεταναστών, αλλά ανοιχτής δομής για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Ωστόσο, με δεδομένο το παρελθόν του υπουργού Δημόσιας Τάξης, οι πολίτες και οι φορείς που συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο κι ανάγκασαν τις μπουλντόζες να υποχωρήσουν, δηλώνουν πως δεν εμπιστεύονται τις διακηρυγμένες προθέσεις τού υπουργείου και πως εάν θέλει να φτιάξει ανοιχτές δομές, θα πρέπει να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις, σε συνεργασία με τους φορείς της περιοχής.
Τόσο οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και η κοινωνία των πολιτών ζήτησαν να επαναλειτουργήσει πλήρως το νοσοκομείο και να μη δημιουργηθεί άλλο ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης.
 Η ανακοίνωση του υπουργού
«Είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον, αλλά και παράδοξο, το γεγονός ότι η υποψήφια με το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Αττικής κ. Ρένα Δούρου, για προφανείς ψηφοθηρικούς λόγους:
1. Υποστηρίζει ανακριβώς ότι η κυβέρνηση προτίθεται να κατασκευάσει προαναχωρησιακό Κέντρο για παράνομους μετανάστες στην Αγία Βαρβάρα.
2. Εμφανίζεται να αντιτίθεται στη δημιουργία ανοιχτών δομών για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (ασυνόδευτους ανήλικους, μονογονεϊκές οικογένειες, κακοποιημένες γυναίκες), όπως στην πραγματικότητα προτίθεται η κυβέρνηση.
Είναι προφανές δυστυχώς ότι μπροστά στις ψήφους, η υποτιθέμενη «ευαισθησία» του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο ζήτημα «πηγαίνει περίπατο».
Σε κάθε περίπτωση, προκειμένου να μην γίνει αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης ένα ανθρωπιστικό ζήτημα, αλλά και για να υπάρξει η δυνατότητα ουσιαστικού διαλόγου, οι εργασίες για τη δημιουργία ανοιχτών δομών στην περιοχή διακόπτονται μέχρι την ανάδειξη των νέων αυτοδιοικητικών αρχών.»
 efsyn.gr 





Δεν υπάρχουν σχόλια: