Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014

ΟΧΙ στην τρομοκρατική απόλυση πέντε υπαλλήλων της εταιρείας security ΗΦΑΙΣΤΟΣ στο νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ

  

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Π.Γ.Ν. “ΑΤΤΙΚΟΝ”
                              http://somateioattikon.blogspot.com
                                         “Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”
    somateioattikon@gmail.com                                                                                                                      

Χαϊδάρι, 13/3/2014
                                                                                                                                                    
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το σωματείο εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου καταγγέλλει την ιδιωτική εταιρεία security ΗΦΑΙΣΤΟΣ και την άθλια συμπεριφορά απέναντι στους υπαλλήλους της. Όχι μόνο αφήνει τους εργαζόμενους απλήρωτους για περισσότερο από τέσσερις μήνες αλλά χτες Τετάρτη 12/3, ημέρα γενικής απεργίας στο δημόσιο, ανακοίνωσε την τρομοκρατική απόλυση πέντε υπαλλήλων, επειδή έκαναν το “έγκλημα” να διαμαρτυρηθούν για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Ευθύνη έχει και η διοίκηση του νοσοκομείου, η ΔΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας που ανέχονται την συμπεριφορά τέτοιων «εταιρειών», με τους οποίους συνδιαλέγονται κανονικά και τους αναθέτουν σημαντικές λειτουργίες στα δημόσια νοσοκομεία.
Οι εργαζόμενοι είναι σε απόγνωση (δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε το γάλα των παιδιών τους) και την ίδια στιγμή γίνονται αναλώσιμα υλικά μιας χρήσης και μπαλάκι μεταξύ διοίκησης και εργολάβου για το ποιος φταίει που δεν πληρώνονται.

Ας το καταλάβουν όλοι καλά! Αρκετά παίξατε πάνω στις πλάτες των εργαζομένων. Κανένας από εδώ και πέρα δεν θα είναι μόνος του απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Δεν είναι δυνατό να κόβουν στον εργαζόμενο το ρεύμα, να του παίρνουν το σπίτι ή  να του δεσμεύουν τις ελάχιστες αποταμιεύσεις του επειδή δεν μπορεί να πληρώσει τη δόση του δανείου και όλοι αυτοί να αφήνουν τον κόσμο απλήρωτο και εξαθλιωμένο χωρίς να τρέχει τίποτα.

Καλούμε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, την ΠΟΕΔΗΝ και κάθε μαζικό φορέα, μαζί με το σωματείο μας, να προχωρήσουν σε άμεση παρέμβαση στους ιδιοκτήτες της εταιρείας ΗΦΑΙΣΤΟΣ και στη διοίκηση του νοσοκομείου για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Εάν η εταιρεία δεν υποχωρήσει η αντίδραση όλων των εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ και των μαζικών φορέων της περιοχής δεν θα έχει προηγούμενο.

-Να επαναπροσληφθούν τώρα όλοι οι απολυθέντες!
-Δώστε τώρα όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους!
-Μόνιμη και σταθερή δουλειά!
-Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΗΜΕΡΑ 27/05/2015 ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Η ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΗΦΑΙΣΤΟΣ 3 ΜΗΣΘΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΔΕ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΤΤΙΚΟΝ, Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ!