Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ καλεί σε επαγρύπνηση | ΟΧΙ στο ΘΑΨΙΜΟ της αρχαίας ΙΕΡΑΣ Οδού | Η μνήμη VS στη λήθη

[Από την κινητοποίηση που οργάνωσαν οι φορείς της Δυτικής Αθήνας ΕΔΩ]

Οι κινητοποιήσεις ενάντια στο θάψιμο του τμήματος της αρχαίας Ιεράς Οδού, στο ύψος της Αφαίας -  Σκαραμαγκά και μπροστά στο Copa Copana έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες.
Διαμαρτυρίες, έγγραφα, κινητοποιήσεις κ.λπ. τις οποίες συντόνισαν οι φορείς: ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ., Διαρκής Κίνησης, ECO ELEUSIS με τη συμμετοχή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαϊδαρίου.
[δείτε το ιστορικό ΕΔΩ

Τα νέα δεδομένα: Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες αλλά και μετά από την επίσκεψη στο ίχνος της αρχαίας Ιεράς Οδού διαπιστώσαμε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία της προετοιμασίας "ταφής" της. Δηλώνουμε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να "θάψει" την ιστορία μας, την αρχαία Ιερά Οδό. 

Ειδικότερα:
1- Ο πολυχώρος COPA COPANA έχει σφραγιστεί με την απόφαση Δημάρχου Χαϊδαρίου στις 18/12/2013 αρ.πρωτ.οικο.: 44832. Άρα δεν έχει κανένα δικαίωμα η ιδιοκτησία του COPA COPANA ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΑ ΠΑΡΚΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ Α.Ε. να "θάψει" την αρχαία Ιερά Οδό και να μετατρέψει τον ιερό αυτό χώρο σε πάρκινγκ.
2- Στις 8 Ιουλίου 2013 ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαϊδαρίου, μετά από έγγραφη πρόταση του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Χαϊδαρίου, αποφάσισε (αρ.160):  
α) την ακύρωση των πιο πάνω υπουργικών αποφάσεων των κ.κ. Γερουλάνου (2011) και  Τζαβάρα (2013), με τις οποίες επιχειρείται να καταχωθεί η αρχαία Ιερά Οδός
β) την ανάδειξη του μοναδικού τμήματος της αρχαίας Ιεράς Οδού που σώζεται στην πόλη μας
γ) το χαρακτηρισμό του χώρου ως αρχαιολογικού (να κινηθούν δηλαδή όλες οι απαραίτητες διαδικασίες).

Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. καλεί σε επαγρύπνηση τους πολίτες για την διάσωση και την ανάδειξη της ιστορικής αρχαίας Ιεράς Οδού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: