Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Συνάντηση εργασίας του Ευρωβουλευτή και υποψηφίου με το ΣΥΡΙΖΑ Κρίτωνα Αρσένη με συλλογικότητες της Δυτικής Αθήνας - Αττικής

[Φωτ. από τη συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Συνάντηση εργασίας του Ευρωβουλευτή και υποψηφίου με το ΣΥΡΙΖΑ Κρίτωνα Αρσένη με συλλογικότητες της Δυτικής Αθήνας -  Αττικής

Συνάντηση εργασίας με τον Ευρωβουλευτή και υποψήφιο με το ΣΥΡΙΖΑ, Κρίτωνα Αρσένη,  είχαν εκπρόσωποι του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου, του Φορέα «Βουρκαρίου Μεγάρων» και των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014, με αφορμή την Αντιφασιστική Έκθεση Σκίτσου στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου, και συζητήθηκαν τα περιβαλλοντικά και πολιτιστικά θέματα  της Δυτικής Αθήνας -  Αττικής.

Στη συνάντηση πήραν μέρος: Σοφία Δημητρίου -  Ψαρρού (Πρόεδρος του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ), Τάσος Δέσκος (από το Φορέα Βουρκαρίου), Κώστας Φωτεινάκης (πρόεδρος των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ και γραμματέας του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.).

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν: Ο χαρακτηρισμός του υγροτόπου Βουρκάρι ως Περιβαλλοντικού Πάρκου, η προστασία του Οικοσυστήματος  του Όρους Αιγάλεω -  Λίμνης Κουμουνδουρου, το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας Αττικής, τα Πολιτιστικά Μνημεία της Δυτικής Αθήνας -  Αττικής και ιδιαίτερα η Ιερά Οδός και η Μονή Δαφνίου, η αναγκαιότητα μιας αειφόρου ανάπτυξης της περιοχής στην οποία η αύξηση της ανεργίας και το κλείσιμο των καταστημάτων αποτελεί αληθινή μάστιγα.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης συζητήθηκαν και άλλα θέματα υπερτοπικού χαρακτήρα όπως η Διαχείριση των απορριμμάτων, το νομοσχέδιο που εκχωρεί   τον Αιγιαλό στα ιδιωτικά συμφέροντα κ.λπ.

Τέλος υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα της κοινής δράσης των πολιτών για την προστασία και την ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος. Ο Ευρωβουλευτής και υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ Κρίτων Αρσένης αφού ευχαρίστησε για την ενημέρωση, εξέφρασε τη στήριξή του με όλα τα μέσα στις πρωτοβουλίες και τους αγώνες των συλλογικοτήτων της Δυτικής Αθήνας -  Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: