Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Συμβάν στα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου | Ρύποι και ανησυχία για την περιοχή | Τα ΕΛΠΕ με Δελτίο Τύπου καθησυχάζουν

 [Φωτ. Κ.Καλέσης]
[Φωτ.Κ.Πανταζόπουλος]

Σοβαρό πρόβλημα ρύπανσης προέκυψε στα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου την Πέμπτη 12 Ιουνίου το μεσημέρι. Σύννεφα μαύρου καπνού και φλόγες έβγαιναν από τις καμινάδες του διυλιστηρίου. Το πρόβλημα ήταν σοβαρό, το εργοστάσιο διέκοψε την λειτουργία του και όλοι οι εργαζόμενοι τέθηκαν σε επιφυλακή.
Για την ώρα δεν γνωρίζουμε τις αιτίες τους "συμβάντος". Τα ΕΛΠΕ με Δελτίο Τύπου δεν αμφισβητούν το συμβάν, προσπαθούν όμως να μειώσουν τη σοβαρότητά του κάνοντας λόγο για "έκτακτο γεγονός" και για "ολιγόλεπτη καύση υδρογονανθράκων". Τα ΕΛΠΕ αποδίδουν το "έκτακτο γεγονός" στην "ολική διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος από το κεντρικό δίκτυο της ΔΕΗ".
Το θέμα είναι ιδιαίτερο σοβαρό και αναμένουμε τον επίσημο έλεγχο και εκτίμηση από την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, η οποία χωρίς στελέχη και με τον προϊστάμενό της υπό διωγμό προσπαθεί να κάνει το έργο της, τις περισσότερες φορές με καθυστερήσεις.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Έχουμε δεχθεί και καταγγελία για την εκπομπή μαύρων καπνών αργά το βράδυ. Η καταγγελία δεν έχει όμως διασταυρωθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια: