Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Κυριακή 6 Ιουλίου, 8:30μ.μ, στο Παλατάκι | Εκδήλωση Μνήμης | 70 χρόνια μετά τη λήξη της Κατοχής


ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Μνήμη και Χρέος, Δικαιοσύνη και Αποζημίωση!

Με χαρά σας προσκαλούμε στην εκδήλωση μνήμης και διεκδίκησης, που διοργανώνουν από κοινού το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, ο Δήμος Χαϊδαρίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων και η Εστία Κρητών Χαϊδαρίου, την Κυριακή 6 Ιουλίου 2014 και ώρα 8.30 μ.μ. στο Παλατάκι.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει συναυλία με το Μουσικό Σύνολο «Ρωμιοσύνη» σε έργα Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζηδάκι, Μάνου Λοΐζου, Χρήστου Λεοντή, Σταύρου Ξαρχάκου, Γιάννη Μαρκόπουλου, Πάνου Τζαβέλλα κ.α.

Το πρόγραμμα θα ανοίξει με μουσική και χορό από την Εστία Κρητών Χαϊδαρίου, ενώ θα υπάρξει και σύντομη ενημέρωση για το μείζον ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών.

Θα παραστούν εκπρόσωποι Αντιστασιακών Οργανώσεων.

Την εκδήλωση παρουσιάζει ο Στέφανος Ληναίος.

70 χρόνια μετά τη λήξη της Κατοχής έχει έλθει, επιτέλους, η ώρα για τη δικαίωση της Θυσίας του Ελληνικού Λαού. Μιας Θυσίας, που συνέβαλε τα μέγιστα στην απελευθέρωση της Ευρώπης και της ίδιας της Γερμανίας από το ναζιστικό ζυγό. Κάτι που η Γερμανία οφείλει να μη λησμονεί. Η καταβολή των αποζημιώσεων των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας και των επανορθώσεων για την καταστροφή των υποδομών και την αρπαγή του πλούτου του λαού μας, καθώς και η επιστροφή του κατοχικού αναγκαστικού δανείου και των κλαπέντων και λεηλατηθέντων πολιτιστικών θησαυρών αποτελούν προϋπόθεση για να ανοίξει μία νέα περίοδος ειρήνης και ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών, με θεμέλια την ειλικρίνεια, την ισότητα και την αμοιβαιότητα. Επαναλαμβάνουμε ότι ο αγώνας μας δεν στρέφεται εναντίον του Γερμανικού Λαού, με τον οποίο έχουμε ισχυρούς δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης, αλλά επιδιώκουμε την απόδοση δικαιοσύνης. Και σ’ αυτό είμαστε αμετακίνητοι!


ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ
ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: