Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

24 Αυγούστου - 13 Σεπτεμβρίου 2014 ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. φιλοξενεί και αναπτύσσει κοινές δράσεις με ομάδα Ιταλών στο πλαίσιο του προγράμματος SAVIC/SENIORS


[Κλικάρετε στο πρόγραμμα για να μεγεθυνθεί] 

Το πρόγραμμα είναι πλούσιο και έχει καθημερινά δράσεις και εκδηλώσεις.
Την πρώτη εβδομάδα οι Ιταλοί θα φιλοξενηθούν στην Ακράτα και θα επισκεφτούν τη Λίμνη Τσιβλού, θα συλλέξουν σταφίδα, θα συναντηθούν με κατοίκους και παραγωγούς της περιοχής, θα ανταλλάξουν εμπειρίες για τη θάλασσα -  το βουνό -  το λάδι - το κρασί.

Τις δύο επόμενες εβδομάδες το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στην Αθήνα, με βάση το Χαϊδάρι. 
Έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις και εθελοντικές δράσεις στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης, στο Διομήδειο Βοτανικό Κήπο, Ξενάγηση στο Χαϊδάρι, Ημερίδα για τη Διαχείριση των απορριμμάτων, Μαθήματα ελληνικών χορών - ελληνικής γλώσσας - μαγειρικής, Βραδιά με Ιταλική και Ελληνική ποίηση, Επίσκεψη - ξενάγηση στις Μυκήνες,  Εκδήλωση αποχαιρετισμού με μουσική και τραγούδια κ.λπ.

Το πρόγραμμα SAVIC, μέρος τους οποίου είναι οι επισκέψεις στην Ιταλία και στην Ελλάδα, φέρνει πιο κοντά ανθρώπους πάνω από 50 ετών, έχει ξεκινήσει από το 2013 και ολοκληρώνεται το 2015. 
Εκτός των άλλων προβάλλει τη χώρα μας και το Χαϊδάρι, συμβάλλει στην προβολή του εθελοντισμού και στη συνεργασία των λαών και περνάει το μήνυμα ότι οι άνθρωποι πάνω από 50 ετών, μπορεί να είναι ενεργοί και χρήσιμοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: