Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας Αττικής: Υπουργός Γ.Μανιάτης "Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης ΣΟΑΠ για οχτώ δήμους της δυτικής Αθήνας" | ΑΣΔΑ: "Σχέδιο - Ανάσα για τη Δυτική Αθήνα"


Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή ο Υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, στη συζήτηση του νομοσχεδίου «Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας – Αττικής και άλλες διατάξεις» μεταξύ των άλλων δήλωσε για τη Δυτική Αθήνα:
"Είναι σε εξέλιξη και παραδίνεται το φθινόπωρο το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης ΣΟΑΠ για οχτώ δήμους της δυτικής Αθήνας. Θα το παραλάβει ο Οργανισμός Ρυθμιστικού. Μιλώ για το Αιγάλεω, το Περιστέρι, την Πετρούπολη, το Χαϊδάρι, την Αγία Βαρβάρα, το Ίλιον, τους Αγίους Αναργύρους, Καματερό, τη Φυλή. Ναι, παρεμβαίνουμε με δράσεις. Αυτό είναι, η απάντηση στις μεγάλες αγωνίες των Ελλήνων πολιτών. Δεν είναι ούτε γενικολογίες, ούτε ευχολόγια, ούτε πόλεμος κατά του καπιταλισμού. Είναι πολύ πρακτικές παρεμβάσεις που δίνουν απαντήσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Τι κάνουμε με αυτά; Ρυθμίζουμε τις κοινωνικές ανισότητες σε μία χώρα, όπου για πολλές δεκαετίες υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν." (29 Ιουλίου 2014) [Η δήλωση ΕΔΩ]


Ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας/ΑΣΔΑ με Δελτίο Τύπου χαρακτήρισε την ανωτέρω δήλωση του Υπουργού "Σχέδιο - Aνάσα για τους οκτώ Δήμους της Δυτικής Αθήνας".  Ολόκληρο το Δ.Τ.:
"Με τη χθεσινή επί της αρχής ψήφισης του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας -Αττικής, αναγνωρίζονται επιτέλους από τα πλέον επίσημα χείλη, οι χρόνιοι αγώνες του ΑΣΔΑ και των διοικήσεων του, για την ισόρροπη ανάπτυξη των οκτώ Δήμων-μελών του σε σχέση με τους υπόλοιπους Δήμους της Αττικής, ενάντια στις γεωγραφικές και κοινωνικές ανισότητες εντός του λεκανοπεδίου. Το νομοθέτημα παρεμβαίνει με πολύ συγκεκριμένες δράσεις, παρεμβάσεις και σχέδιο, για τους οκτώ δήμους της Δυτικής Αθήνας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες στη Βουλή κατά τη συζήτηση του, ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (Σ.Ο.Α.Π.) Δυτικής Αθήνας είναι σε εξέλιξη και παραδίδεται το φθινόπωρο στον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδιασμού της Αθήνας. Στρατηγικοί στόχοι του σχεδίου είναι η βιωσιμότητα, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η ανάπτυξη με ταυτόχρονη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. «Δεν μπορεί για παράδειγμα στην Αθήνα να είναι αναπτυγμένα μόνο τα βόρεια προάστια και να είναι υποβαθμισμένοι οι Δήμοι της Δυτικής Αθήνας», τόνισε ο αρμόδιος Υπουργός κατά την τοποθέτησή του.
Ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας, Ανδρέας A. Μποζίκας μετά τις τελευταίες εξελίξεις, εμφανώς ικανοποιημένος, δήλωσε χθες για το θέμα αυτό:«Ένας μακρόσυρτος αγώνας, με κυρίαρχο στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας μέσα και από το ΣΟΑΠ δικαιώνεται. Ο ΑΣΔΑ και οι Δήμοι – Μέλη του, καθώς επίσης και ο Δήμος της Αθήνας είναι οι μόνοι που έχουν ενταxθεί μέχρις στιγμής στο εν λόγω σχέδιο, το οποίο θα παραδοθεί αρχές του φθινοπώρου, μέσω του Οργανισμού της Αθήνας. Ρυθμίζουμε λοιπόν κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες δεκαετιών, ανάμεσα σε περιφερειακές ενότητες της Αττικής, με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ τους». 

Το Σ.Ο.Α.Π. που αναφέρει τόσο ο ΥΠΕΚΑ κ.Μανιάτης όσο και ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ κ.Μποζίκας προφανώς βασίζεται στην "Προγραμματική Σύμβαση που  υπογράφηκε την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου από τον Πρόεδρο του ΑΣΔΑ Ανδρέα Μποζίκα και την Πρόεδρο του ΟΡΣΑ Παρασκευή Μπάτσου." [ΕΔΩ]
-------------
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Θεωρούμε ότι  το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας Αττικής στο σύνολό του, εκτός από ορισμένες σημειακές θετικές θέσεις, δεν εξυπηρετεί τους κατοίκους της Αττικής, ωστόσο οφείλουμε να γνωρίζουμε τι προβλέπει, έτσι ώστε να αξιοποιήσουμε ότι θετικό περιλαμβάνει και να αντιμετωπίσουμε τα αρνητικά του σημεία στην καθημερινότητα με όλα τα μέσα. Διαβάστε ΕΔΩ την ανάρτηση που αφορά το "Οικοσύστημα του Όρους Αιγάλεω - Ποικίλου και τη Λίμνη Κουμουνδούρου" και την πρόταση που υπέβαλε το Συντονιστικό φορέων για το Ρυθμιστικό Σχέδιο το 2010.


Δεν υπάρχουν σχόλια: