Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Δράσεις – Εκδηλώσεις - Παρεμβάσεις του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. για το Έδαφος και το Βουνό | Παγκόσμιες Ημέρες α) Εδάφους β) Βουνού | Intarnatioanal Mountain Day - World Soil Day

Δράσεις – Εκδηλώσεις -  Παρεμβάσεις του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. για το Έδαφος και το Βουνό

Ο Οικολογικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χαϊδαρίου ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. με αφορμή τις Παγκόσμιες Ημέρες Εδάφους (5/12) και Βουνού (11/12) διοργανώνει ή συμμετέχει στις παρακάτω εκδηλώσεις, πεζοπορίες.

1.       Κυριακή 30 Νοεμβρίου: «Περπατάμε και συζητάμε με το βετεράνο ορειβάτη, ερευνητή Νίκο Νέζη στην Πεντέλη» (Συνάντηση στο γήπεδο Διονύσου στις 9:00π.μ.) Διάρκεια πεζοπορίας τέσσερις ώρες [σε συνεργασία με τους ΦΙΛΟΥΣ της ΦΥΣΗΣ και την Ομάδα «Ενδημικά, Σπάνια και Ωραία της Αττικής). [περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ]
2.      Κυριακή 7  Δεκεμβρίου: «Ιστορική Πεζοπορία στο Ποικίλο Όρος» με τους Τάσο Λύτρα και Κώστα Φωτεινάκη. Συνάντηση στην είσοδο του Άλσους Δαφνίου στις 9:00 π.μ. Διάρκεια πεζοπορίας τρεις ώρες.
3.       Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου: Εκδήλωση στην Ηλιούπολη για το βουνό [συμμετοχή στην εκδήλωση του αδελφού συλλόγου ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο Αττικής]

4.      Κυριακή 14 Δεκεμβρίου: Περιβαλλοντική – Ιστορική εκδρομή στο Λαύριο και στον Εθνικό Δρυμό.

Παράλληλα ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. αναρτά στο blog http://xpolis.blogspot.gr θέματα για το βουνό και ειδικότερα για το Όρος Αιγάλεω – Ποικίλο.
Για το 2105 (Παγκόσμιο Έτος Εδάφους) ο σύλλογος σε συνεργασία με τους ΦIΛΟΥΣ της ΦΥΣΗΣ και άλλους  συνεργαζόμενους συλλόγους  προγραμματίζει σειρά εκδηλώσεων όπως π.χ. τα Ιστορικά Ίχνη, τα ασβεστοκάμινα, η χλωρίδα και η πανίδα του Όρους Αιγάλεω – Ποικίλου.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ για τις πεζοπορίες:
Α) Οι πεζοπορίες με α/α 1,2 απαιτούν καλή φυσική κατάσταση και στοιχειώδη εξοπλισμό (μπότες, αδιάβροχο, σακίδιο με δεύτερα ρούχα για την περίπτωση βροχής)
Β) Η πεζοπορία με α/α 1 είναι εύκολη για τους ορειβάτες,  μέτρια ως δύσκολη για αυτούς που δεν περπατούν ούτε στην πόλη. Σε ένα τμήμα της διαδρομής έχει κλίση/ ανηφόρα.
Γ) Η πεζοπορία με α/α 2 είναι εύκολη για όλους. Αν κάποιος δεν περπατάει στην πόλη θα είναι δύσκολη.
Δ) Για τις εκδηλώσεις με α/α 3,4 όποιος ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει στο mail xpolis@gmail.com.
Ε) όλες ΟΙ εκδηλώσεις είναι δωρεάν εκτός από την εκδρομή στο Λαύριο α/α 4. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: