Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Πέμπτη 5 Μαρτίου 8:00 μ.μ. | Ομιλία: Κώστα Φωτεινάκη "STOP TTIP CETA ΤiSA -Να σταματήσουμε τις καταστροφικές εμπορικές & επενδυτικές συμφωνίες"


Πέμπτη  5 Μαρτίου 8:00 μ.μ., Ανθέων 72, Χαϊδάρι
Ομιλία: Κώστα Φωτεινάκη

(προέδρου των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ/Naturefriends Greece)

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις που αναπτύσσονται στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, ενάντια στις καταστροφικές εμπορικές & επενδυτικές Συμφωνίες για το Περιβάλλον, τη Δημοκρατία & τον Άνθρωπο, με αποκορύφωμα την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης στις 16 Απριλίου με θέμα «Οι άνθρωποι και ο Πλανήτης πάνω από τα Κέρδη» θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: 

STOP TTIP CETA ΤiSA
Να σταματήσουμε τις καταστροφικές εμπορικές & επενδυτικές συμφωνίες

Οι επιπτώσεις από τις συμφωνίες
(από τον επίλογο της ομιλίας του Κώστα Φωτεινάκη):
«Αν ολοκληρωθούν οι συζητήσεις και υπογραφούν οι συμφωνίες, θα επιβληθεί η ιδιωτικοποίηση των κοινών αγαθών, η ανατροπή του Ευρωπαϊκού κεκτημένου της «αρχής της προφύλαξης» σε προϊόντα, επενδύσεις και υπηρεσίες από την «αρχή της απόδειξης της βλαπτικότητας» που ισχύει στις ΗΠΑ.
Με άλλα λόγια θα καθοριστούν και θα ισχύσουν πολύ χαμηλότερα επίπεδα προστασίας από τα ισχύοντα που έχουν σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος, τα εργασιακά δικαιώματα, τις υπηρεσίες του κοινωνικού κράτους, τα δημόσια αγαθά, την ποιότητα των τροφίμων, τη δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία, τη διακίνηση των ιδεών κ.λπ.»

Περισσότερες πληροφορίες στο blog http://stop-ttip-ceta-greece.blogspot.gr και στην ομάδα του Facebook STOP TTIP https://www.facebook.com/groups/636387759778764/

Σαββάτο 18 Απριλίου 2015: Παγκόσμια Ημέρα Δράσης
STOP TIIP CETA TiSA

Οι άνθρωποι και ο πλανήτης πάνω από τα κέρδη!
People and the Planet before Profits!

Global Call to Action to Defeat Free Trade and Investment Treaties
Παγκόσμια έκκληση για δράση κατά των συμφωνιών ελεύθερου εμπορίου και των επενδυτικών συνθηκών
TIIP CETA TiSA

Εμείς, οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι αγρότες, η νεολαία, οι γυναίκες, τα κινήματα ιθαγενών και ακτιβιστών από όλο τον κόσμο, καλούμε στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης της 18ης Απριλίου 2015 κατά του ελεύθερου εμπορίου και των επενδυτικών ευκαιριών και υπέρ της προώθησης μιας οικονομίας που να λειτουργεί για την ευημερία των ανθρώπων και του πλανήτη.

Τις τελευταίες δεκαετίες, οι μυστικές συμφωνίες εμπορίου και επενδύσεων, που προωθούνται από εταιρείες και κυβερνήσεις, θίγουν τα δικαιώματα μας και το περιβάλλον.

Στο ίδιο διάστημα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τα κοινά, για να υπερασπιστούμε τις θέσεις εργασίας μας, για τα εδάφη μας και τη τροφή μας, για την ελευθερία του διαδικτύου και για να διεκδικήσουμε εκ νέου τη δημοκρατία. Στην πορεία, έχουμε μεγαλώσει ως κίνημα, έχουμε κάνει τη φωνή μας να ακουστεί και είχαμε νίκες.

Μαζί, μπορούμε να σταματήσουμε τις συμφωνίες που είναι υπό διαπραγμάτευση και να αντιστρέψουμε τις αρνητικές επιπτώσεις των προηγούμενων συμφωνιών. Μπορούμε να προωθήσουμε τις εναλλακτικές μας προτάσεις με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα και όχι τα εταιρικά προνόμια.

Καλούμε οργανώσεις, πολίτες, δίκτυα και συμμαχίες ώστε να συμμετάσχουν στη διοργάνωση της Παγκόσμιας Ημέρας Δράσης με αποκεντρωμένες δράσεις στις πέντε ηπείρους. Χαιρετίζουμε τη ποικιλία από τακτικές και δράσεις αλληλεγγύης από όλο τον κόσμο που ευαισθητοποιούν, προσελκύουν και κινητοποιούν ανθρώπους σε τοπικό επίπεδο προς ένα νέο εμπορικό και οικονομικό μοντέλο που λειτουργεί για τους ανθρώπους και τον πλανήτη.



STOP TTIP CETA TiSA Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια: