Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015

Τετάρτη 11 Μαρτίου από 07:00 - 11:00 στάση εργασίας στο νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ | ΟΧΙ στην κατάρρευση της δημόσιας υγείας - Η υγεία δεν μπορεί να περιμένει

[Από προηγούμενες κινητοποιήσεις στο νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ -  ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. στηρίζει τους αγώνες για Δωρεάν Δημόσια Υγεία που να σέβεται τους ασθενείς και τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία]


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ “Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ” 
www.somateioattikon.blogspot.gr somateioattikon@gmail.com 

τηλ. Επικοινωνίας 210 5320126 – FAX 210 5320129 

Χαϊδάρι, 8/3/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Το σωματείο εργαζομένων και οι γιατροί του ΑΤΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου θα πραγματοποιήσουμε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 11/3/2015, λόγω του πλήρους λειτουργικού αδιέξοδου και της επικινδυνότητας του νοσοκομείου.

Την ημέρα εκείνη και από τις ώρες 7 έως 11 πμ θα ανασταλεί κάθε τακτική λειτουργία του νοσοκομείου (Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, τακτικά χειρουργεία, τακτικές εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις, διοικητικές και τεχνικές εργασίες, φαρμακείο, εργαστήρια).

Το νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟ είναι στα όρια της κατάρρευσης. Η ανθρωπιστική κρίση εμφανίζεται και εδώ. Τα πολλαπλά προβλήματα, που εντοπίζονται σε όλα σχεδόν τα τμήματα του νοσοκομείου, θεωρούμε ότι είναι συνέπεια τριών βασικών και αλληλένδετων παραγόντων:

- Της μεγάλης και χρόνιας έλλειψης προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες.

- Της τεράστιας καθημερινής προσέλευσης ασθενών σε τακτική και επείγουσα βάση, που οδηγεί στην αθλιότητα των ράντζων και των φορείων στους διαδρόμους, την υπερφόρτωση του χειρουργείου, των μονάδων και των εργαστηρίων. Τα αίτια αυτής της κατάστασης είναι: η έλλειψη άλλου νοσοκομείου που να συνεφημερεύει με το ΑΤΤΙΚΟ στη Δυτική Αθήνα, το κλείσιμο του νοσοκομείου Λοιμωδών από την προηγούμενη κυβέρνηση και η υπολειτουργία και κατάργηση υπηρεσιών και μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας και του ΠΕΔΥ.

- Της οικονομικής δυσπραγίας του νοσοκομείου και της «θηλιάς» στη χρηματοδότησή του όλα τα προηγούμενα χρόνια. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τα ποσά: Το 2010 (προ μνημονίου) ο δημόσιος προϋπολογισμός διέθεσε για το ΑΤΤΙΚΟ περίπου 120.000.000 €. Το 2014 ήταν μόλις 57.000.000 €, ενώ για φέτος υποχώρησαν κι άλλο στα 51.000.000 €, ενώ τα αποθεματικά του νοσοκομείου και τα πρόσθετα ποσά, που είχαν θεσμοθετηθεί για την κάλυψη ειδικών αναγκών (πχ λογαριασμός ΕΛΚΕ για τις ΜΕΘ), έχουν λεηλατηθεί ή καλύπτουν «άλλες τρύπες». Με αυτά τα χρήματα δεν καλύπτονται οι προμηθευτές, μεγάλοι και μικροί, που με τη σειρά τους εκβιάζουν και προχωρούν σε «παύση συντήρησης» των μηχανημάτων και ελλείψεις υλικών. Ζητάμε άμεση ενίσχυση του ΑΤΤΙΚΟΥ από τον προϋπολογισμό (διπλασιασμό για φέτος), για να καλύψει τις άμεσες ανάγκες του.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να δείξουν κατανόηση και να στηρίξουν τον αγώνα μας. Τα προβλήματά μας είναι και δικά τους. Στη συνέλευση πρέπει να ακουστεί και η δική τους φωνή.

Ο κόσμος του ΑΤΤΙΚΟΥ και ο λαός της Δυτικής Αθήνας προσδοκά και χρειάζεται μια αλλαγή και ανατροπή αυτής της κατάστασης.

Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Πλαγιαννάκος Γιάννης τηλ. 6972440527 
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ρίζος Μιχάλης τηλ. 6944546246

Δεν υπάρχουν σχόλια: