Τρίτη 7 Απριλίου 2015

"Το Όρος Ποικίλο ανήκει στην πανίδα και στη χλωρίδα του" | Φόλες με τοξικό εντομοκτόνο Λανέιτ σκορπίζουν το θάνατο σε αλεπούδες, σκύλους και σε άλλα ζώα στο Ποικίλο Όρο | Καταγγελία - Παράσταση του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. στο Δασαρχείο Αιγάλεω

[Φολιασμένος σκύλος στην περιοχή της Πετρούπολης]

[Μια από τις τρεις φολιασμένες αλεπούδες στο Ποικίλο Όρος (Μεταξύ Αγίας Τριάδας - Κεραίες, Πετρούπολη]]



[Φόλες με τοξικό εντομοκτόνο Λανέιτ σκορπίζουν το θάνατο σε αλεπούδες, σκύλους και σε άλλα ζώα στο Ποικίλο Όρος (περιοχή Πετρούπολης)]



"Εδώ και ένα μήνα περίπου έχουμε αλλεπάλληλα κρούσματα αιφνίδιων θανάτων σκύλων συντροφιάς ή αδέσποτων στο δήμο μας από ασυνείδητο που έχει σκορπίσει σε όλη την περιοχή φόλες με τοξικό εντομοκτόνο Λανέιτ,άκρως επικίνδυνο και για την υγεία των πολιτών αλλά και της χλωρίδας/πανίδα της περιοχής.


Σε καθημερινή βάση πεθαίνουν σκυλιά και αλεπούδες μέσα σε ελάχιστα λεπτά με φρικτό θάνατο.Το εντομοκτόνο αυτό εκτός από τη δράση σου σαν φόλα,μολύνει όπου τοποθετηθεί μεγάλο κομμάτι γης που χρειάζεται χρόνια για να εξυγιανθεί. Ζητάμε τη βοήθεια όλων σας να παρθούν δραστικά μέτρα και να συλληφθεί αν είναι δυνατό ο υπεύθυνος.Εκτός από την ηλεκτρονική υπογραφή σας είναι σημαντική κάθε πληροφορία για τον ένοχο και όποιος γνωρίζει κάτι παρακαλείται να το δηλώσει στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.Η δύναμη είναι στα χέρια όλων μας.Μαζί μπορούμε να το σταματήσουμε! Οι υπογραφές μας θα πάνε στο δήμο Πετρούπολης και θα ζητήσουμε να ληφθούν μέτρα."
[από την ψηφοφορία AVAAZ - συγκεντρώθηκαν 732 υπογραφές για να κατατεθούν στο Δήμο Πετρούπολης]

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου από 2 -6 Απριλίου 2015 "έχουν χαθεί τουλάχιστον δέκα σκυλιά αδέσποτα και μη".

Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. καταγγέλλει τη δολοφονική επιχείριση, καλεί σε επαγρύπνηση τους επισκέπτες του βουνού και ζητά από το δασαρχείο να ξεκινήσει ανακρίσεις για να ασκηθεί μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: