Κυριακή 24 Μαΐου 2015

70 χρόνια από τη λήξη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου ή Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου ή Μεγάλου Αντιφασιστικού Πολέμου 9 Μαΐου 1945 | Χαϊδάρι: Πέντε εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης με αφορμή την Πρωτομαγιά του 1944 !!!

Βερολίνο 8/5/2015. Υπαίθρια εκθέματα θυμίζουν σε ντόπιους και τουρίστες την εικόνα της πόλης κατά την ιδιότυπη «απελευθέρωσή» της πριν από 70 χρόνια | από το αφιέρωμα στην ΕΦΣΥΝ της δημοσιογραφικής ομάδας ΙΟΣ

Με αφορμή τα 70 χρόνια από τη λήξη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου ή Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου ή Μεγάλου Αντιφασιστικού Πολέμου  9 Μαΐου 1945 επιλέγουμε να φιλοξενήσουμε στο blolg του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙΣ. δύο αναρτήσεις.

Η Πόλης μας, το Χαϊδάρι, συνδέεται άμεσα με την ιστορική αντιφασιστική μνήμη των λαών. Το Στρατόπεδο κρατουμένων Χαϊδαρίου με το ΜΠΛΟΚ15, που είναι και το σήμα του Δήμου μας, μας υποχρεώνει να διατηρήσουμε την τοπική ιστορία και τα συμπεράσματα από την αντιφασιστική, πατριωτική νίκη των λαών. 
Φέτος πραγματοποιήθηκαν πέντε εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης με αφορμή την Πρωτομαγιά του 1944 και την μεταφορά  των 200 κομμουνιστών κρατουμένων από το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου και την εκτέλεση τους στην Καισαριανή. Είναι πραγματικά ένα σημαντικό γεγονός για την πόλη μας.

Ανάρτηση πρώτη: Γερμανία 1945-2015: Τα όρια της μνήμης [ΕΔΩ]

Επισκέψεις στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Σαξενχάουζεν | ΙΟΣ

Ανάρτηση δεύτερη: 70 χρόνια από την απελευθέρωση του Μπούχενβαλντ [ΕΔΩ]



Δεν υπάρχουν σχόλια: