Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Ρεπορτάζ από την εκδήλωση απονομής Τιμητικών Διακρίσεων και Επαίνων στους μαθητές που συμμετείχαν στον 1ο Διαγωνισμό Ποίησης-Διηγήματος Γ΄ΔΔΕ & ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ


Ρεπορτάζ από την εκδήλωση απονομής Τιμητικών Διακρίσεων και Επαίνων στους μαθητές που συμμετείχαν στον 1ο Διαγωνισμό Ποίησης-Διηγήματος Γ΄ΔΔΕ & ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Ιουνίου στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου η εκδήλωση για την απονομή Τιμητικών Διακρίσεων και Επαίνων συμμετοχής στους μαθητές που συμμετείχαν στον 1ο Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος 2015 που έλαβε χώρα κατά το τρέχον σχολικό έτος για όλα τα σχολεία αρμοδιότητας της Γ΄ ΔΔΕ Αθήνας.

Ο διαγωνισμός που διοργανώθηκε από τον  Οικολογικό-Πολιτιστικό Σύλλογο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙΣ και το Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων της Γ΄Δ.Δ.Ε. Αθήνας ήταν έμπνευση της κας Φλώρας Ορφανουδάκη, φιλόλογου, ποιήτριας και μέλους του συλλόγου ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ .

Η Κριτική Επιτροπή αποτελούνταν από τους εξής φιλολόγους και λογοτέχνες:
Φλώρα Ορφανουδάκη, Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής, Αγγελική Γκανά, Φιλόλογο, πρώην Δντρια  Γ/σίου, Παναγιώτα Καραδήμα, Φιλόλογο, πρώην Δ/ντρια Λυκείου, Αντώνιο Γελάτσορα ,Φιλόλογο, Ποιητή και Κωνσταντία Σπηλιωτοπούλου, Φιλόλογο 1ου Γεν. Λυκείου Χαϊδαρίου.

Η ανταπόκριση των μαθητών ήταν μεγάλη και συγκινητική. Σε μια εποχή που οι αξίες φαίνεται πως ξεθωριάζουν, έρχονται τα παιδιά και δίνουν χρώμα, φωτίζουν τις ψυχές μας και μας δίνουν ελπίδα πως το αύριο μπορεί να γίνει καλύτερο αρκεί να τα εμπιστευτούμε και να τους δώσουμε την ευκαιρία να εκφραστούν. Σε αυτή την απόπειρα λογοτεχνικής έκφρασης των παιδιών, στάθηκαν δίπλα τους οι καθηγητές τους οι οποίοι τους στήριξαν και τους καθοδήγησαν όπου χρειάστηκε.

Μαζί τους ήταν και συμμαθητές τους από το 13ο Γυμν. Περιστερίου, το 1ο ΓΕΛ Περιστερίου και  το 3ο Γυμ. Αιγάλεω που με τη μουσική, το τραγούδι και το χορό, τους συνόδευσαν και απέδειξαν πως όταν οι τέχνες συναντώνται το πνεύμα μας ξεδιψάει και χορταίνει.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου κ.Μιχάλης Σελέκος, ο Διευθυντής Γ’  Δ.Δ.Ε κ. Γεώργιος Ζαφειρακίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Χαϊδαρίου Αθηνά Σκαμπά και Αγγελική Γκανά Ρηγάκη (μέλος και της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού), ο Νικόλαος  Ζούτσος, φιλόλογος, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Περιστερίου,πολλοί εκπαιδευτικοί, γονείς και φίλοι των παιδιών κ.α.

Τώρα είμαστε σίγουροι πως αξίζει αλλά και επιβάλλεται αυτός ο διαγωνισμός να γίνει θεσμός. Εξάλλου θα συνεχισθεί με έκδοση των έργων των παιδιών σε ηλεκτρονικό περιοδικό και με μαθήματα δημιουργικής γραφής που θα οργανωθούν από τον ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ για τους συμμετέχοντες μαθητές.

Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. ευχαριστεί θερμά όσους συμμετείχαν στη διοργάνωση και υπόσχεται να πραγματοποιήσει και άλλες δράσεις που να προάγουν τον πολιτισμό και την ανθρώπινη ανάπτυξη.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής
Από τη  Γ΄ΔΔΕ Αθήνας η Υπ. Πολιτιστικών Θεμάτων Ιωάννα Δεκατρή
Από τον  ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ   Η Πρόεδρος Σ. Δημητρίου


Φωτογραφικό υλικό εδώ -  Προηγούμενες σχετικές αναρτήσεις ΕΔΩ ΕΔΩ 










Δεν υπάρχουν σχόλια: