Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Το υπουργείο Υγείας «ξήλωσε» τον διοικητή του ΨΝΑ Δαφνίου και Δρομοκαϊτείου κ. Παύλου Θεοδωράκη | Ανδρέας Ξανθός "η απόφαση ελήφθη με στόχο την αποκατάσταση της εργασιακής ειρήνης και της εύρυθμης λειτουργίας του ΨΝΑ" |



Τη λήξη της θητείας του κοινού Διοικητή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ) και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής «Δρομοκαΐτειο», Παύλου Θεοδωράκη, αποφάσισε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης παύεται και από εκπρόσωπος της Ελλάδας για την Ψυχική Υγεία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). 

Σύμφωνα με ανακοίνωση [ΕΔΩ]του γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, η απόφαση ελήφθη «με στόχο την αποκατάσταση της εργασιακής ειρήνης και της εύρυθμης λειτουργίας του ΨΝΑ».

Οι σχέσεις μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης είχαν διαταραχθεί μετά τον θανάσιμο τραυματισμό ψυχικά πάσχοντως από άλλον τρόφιμο του ΨΝΑ. Οι πρώτοι είχαν κατηγορήσει τον Κ. Θεοδωράκη για προσπάθεια αποδόμησης του νοσοκομείου, και μέσω μιας σειράς ενεργειών (συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κατάληψη στο γραφείο διοικήσεων) είχαν αιτηθεί την άμεση χρηματοδότηση του νοσοκομείου, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες και πληρωμή εφημεριακής και υπερωριακής απασχόλησης [ΕΔΩ].

Στη συνέχεια το σωματείο των εργαζομένων κατηγόρησε τον διοικητή ότι είχε καταθέσει μήνυση εναντίον τους για την κατάληψη στο γραφείο του. Ωστόσο, με σημερινές του δηλώσεις ο κ. Θεοδωράκης διέψεσε ότι έχει πράξει κάτι τέτοιο. 

Απόρροια της παύσης του κ. Θεοδωράκη από τα καθήκοντα του διοικητού των νοσοκομείων ΨΝΑ και «Δρομοκαΐτειου» είναι και η αντικατάστασή του ως εκπροσώπου της Ελλάδας για την Ψυχική Υγεία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). 

Με απόφαση του υπουργείου Υγείας στην θέση διορίζεται ο καθηγητής Ψυχιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, Δημήτριος Πλουμπίδης.

Μαίρη Μπιμπή health.in.gr [ΕΔΩ]
-------------
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ανάρτηση έχει τροποποιηθεί. Είχαμε γράψει ότι είναι "νέος πρόεδρος του ΨΝΑ καθηγητής Ψυχιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, Δημήτριος Νικολάου Πλουμπίδης. Αυτό είναι λάθος και ζητάμε συγνώμη. Ο κ.Πλουμπίδης ορίστηκε  ως εκπρόσωπος της Ελλάδας για την Ψυχική Υγεία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: