Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Σε 11 σημεία της Αττικής απαγορεύεται η κολύμβηση | Μεταξύ αυτών από το Σκαραμαγκά μέχρι και τον Ασπρόπυργο



Δείτε την απόφαση του Υπουργού Υγείας ΕΔΩ

Σύμφωνα με την απόφασηΟι Δ/νσεις Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικών Ελέγχων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Αττικής να συνεργασθούν με τους υπεύθυνους εκπροσώπους των ΟΤΑ και τις αντίστοιχες Λιμενικές Αρχές ή Οργανισμούς (ΕΟΤ κ.λπ) τόσο για την εφαρμογή των αναγκαίων προληπτικών ή κατασταλτικών μέτρων από τους υπόχρεους, σε τακτή πάντοτε προθεσμία και στα πλαίσια των υγειονομικών και λοιπών διατάξεων, όσο και για την τήρηση όρων υγιεινής ( αποδυτήρια, αποχωρητήρια, ντους, δοχεία συλλογής απορριμμάτων κ.λπ.).

Επισημαίνεται η ανάγκη σήμανσης στις περιπτώσεις ακαταλληλότητας των ακτών για κολύμβηση με ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε αφού ενημερωθούν από τις αρμόδιες Δ/νσεις Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικών Ελέγχων να τοποθετήσουν απαγορευτικές πινακίδες στα σημεία που κρίθηκαν ακατάλληλα για κολύμβηση. Οι Λιμενικές Αρχές παρακαλούνται για την επιτήρηση των σημείων αυτών, ώστε οι πινακίδες να τοποθετούνται σε κατάλληλα σημεία και να μη καταστρέφονται."
----------
ΣΧΟΛΙΟ: Σύμφωνα με τη δημοσίευση της απόφασης του Υπουργού ο Δήμος Χαϊδαρίου δεν είναι στους αποδέκτες της απόφασης. Ποιος θα τον ενημερώσει για να "τοποθετήσουν απαγορευτικές πινακίδες"; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: