Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ: "Η κατοικία είναι ανθρώπινο δικαίωμα | ΟΧΙ στους πλειστηριασμούς | Μόνιμη και σταθερή προστασία της πρώτης (μόνης, κύριας) κατοικίας"



Οι ΦτΦ/NFGR,
1. Καλούν την Ελληνική κυβέρνηση να προστατέψει την περιουσία των πολιτών καθώς και το δικαίωμα στη στέγαση λαμβάνοντας άμεσα τα αναγκαία νομοθετικά μέτρα για να αποτραπεί ο κίνδυνος απώλειας της μοναδικής κατοικίας όσων συμπολιτών μας αξίζουν την προστασία της.
2. Ζητούν να ανασταλούν οι πλειστηριασμοί της πρώτης (κύριας, μόνης) κατοικίας «και να υπάρξει το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο που θα προστατεύσει μόνιμα και σταθερά την πρώτη (κύρια, μόνη) κατοικία.»
3. Απαιτούν να μην επιτραπεί η πώληση δανείων των ελληνικών τραπεζών, σε ξένες επενδυτικές εταιρείες με αδιαφανείς διαδικασίες και σε εξευτελιστικές τιμές.
4. Διεκδικούν να εφαρμοστεί άμεσα και στην πράξη η αρχή της αναλογικότητας σε επιβολή φορολογίας, καταλογισμό προστίμων και είσπραξη οφειλών προς το Δημόσιο και τα ΝΠΔΔ.
5. Προτείνουν να δημιουργηθεί, ως προς τη ρύθμιση οφειλών, ένα δίκαιο πλαίσιο προσαρμογής των πιστωτών (Τράπεζες, ιδιώτες και Δημόσιο) στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: