Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ προτείνει την παρακάτω δράση σε σχολεία αλλά και σε ομάδες κατοίκων (σύλλογοι, ΚΑΠΗ , γειτονιά κ.λ.π.) : «Δημιουργώ τον τοίχο αλληλεγγύης της γειτονιάς μου»

Ανθέων 72, 12461, Χαϊδάρι – xpolis@gmail.com http://xpolis.blogspot.com/
Τηλ/φαξ : 2155257408
  
ΘΕΜΑ: «Δημιουργώ τον τοίχο αλληλεγγύης της γειτονιάς μου»

Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ  προτείνει την παρακάτω δράση σε σχολεία αλλά και σε ομάδες κατοίκων (σύλλογοι, ΚΑΠΗ , γειτονιά κ.λ.π.) :
«Δημιουργώ τον τοίχο αλληλεγγύης της γειτονιάς μου»

Η ιδέα έρχεται από το Ιράν, όπου κάποιος θέλοντας να βοηθήσει τους 15.000 άστεγους συμπολίτες του στην Τεχεράνη σκέφτηκε και ξεκίνησε να τοποθετεί κρεμάστρες  στους τοίχους της Τεχεράνης γράφοντας - διαδίδοντας τη φράση  ''Αν δεν το χρειάζεσαι, άφησέ το. Εάν το χρειάζεσαι, πάρε το''. Αυτοί ήταν οι πρώτοι Τοίχοι Αλληλεγγύης...

Αυτή η ιδέα ταξίδεψε στην Ελλάδα και προσαρμόστηκε στα δεδομένα της, από μια παρέα φίλων στη Λάρισα, οι οποίοι δημιουργώντας μια σελίδα στο Facebook σηκώθηκαν -όπως οι ίδιοι λένε- από τους καναπέδες, άρχισαν να τοποθετούν κρεμάστρες στις γειτονιές της πόλης τους.

Θα θέλαμε και εμείς να αρχίσουμε να δημιουργούμε όλοι μαζί τους  Τοίχους της Αλληλεγγύης  στην πόλη μας εξαπλώνοντας έτσι το πνεύμα της αξιοπρέπειας μέσω της αλληλεγγύης !!!

Επίσης μέσω αυτής της δράσης να βοηθήσουμε ώστε να καλλιεργηθεί στους μαθητές πνεύμα αλληλεγγύης για το συνάνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη. Σε επιλεγμένο σημείο του σχολείου, το οποίο θα επισημαίνεται ευκρινώς από σχετική πινακίδα, οι μαθητές, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι κάτοικοι της πόλης μας θα μπορούν να αφήνουν τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια και βιβλία, συνδράμοντας με τον τρόπο αυτό τους συμπολίτες μας που τα χρειάζονται αλλά αδυνατούν να τα αποκτήσουν.  Όποιοι έχουν περίσσεια φαγητού και θέλουν να το δώσουν σε έναν άνθρωπο που έχει ανάγκη, αντί να το αφήνουν δίπλα σε σκουπιδοτενεκέδες, το κρεμάνε μέσα σε καθαρές σακούλες από τα ειδικά άγκιστρα στο σημείο που θα επιλέξουν για τοίχο αλληλεγγύης.

Πρέπει να βοηθήσουμε  να περάσει στον κόσμο ότι, ΔΕΝ είναι ντροπή να είναι κάποιος άνεργος και να δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα. ΝΤΡΟΠΗ να βλέπουμε τέτοιες καταστάσεις και να μην κάνουμε τίποτα !!! Καθαριότητα, αξιοπρέπεια, σεβασμός σε αυτόν που πεινάει. Βοήθεια από απόσταση, χωρίς συναισθηματική εμπλοκή. 

Προτεινόμενα βήματα :
1.Επιλέξετε έναν τοίχο του σχολείου σας ή της γειτονιάς σας και ενημερώστε όλους τους εμπλεκόμενους.
2.Προετοιμάστε τον τοίχο σας τοποθετώντας άγκιστρα, ζωγραφίζοντας τον τοίχο
3.Φτιάξτε ένα μικρό ενημερωτικό φυλλάδιο, μοιράστε το σε όλη τη μαθητική κοινότητα , αναρτήστε το στην ιστοσελίδα του σχολείου σας αν υπάρχει και διαδώστε το στη γειτονιά και στην πόλη σας με όποιον τρόπο μπορείτε.

Σας επισυνάπτουμε μερικές εικόνες από άλλα μέρη της Ελλάδας κυρίως την Κρήτη όπου αυτό το φαινόμενο είναι αρκετά διαδεδομένο.



Είμαστε σαν σύλλογος στη διάθεσή σας να επισκεφτούμε το σχολείο σας ή την ομάδα σας να βοηθήσουμε, να στηρίξουμε ακόμα και να συμμετέχουμε σε κάθε πρωτοβουλία.

Επικοινωνία: 6909283795 και sofiadimitriou@gmail.com
  


Δεν υπάρχουν σχόλια: