Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Δήμος Χαϊδαρίου | Σύσκεψη φορέων της πόλης για διοργάνωση εκδήλωσης υποδοχής πορείας ανέργων από την Πάτρα | εκδήλωση την Κυριακή 10/4 στις 11:30 στη πλατεία Δημαρχείου και στη συνέχεια στην πορεία από το Χαϊδάρι έως το Σύνταγμα.




Δεκάδες φορείς του Χαϊδαρίου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής δίνοντας το παρόν στη σύσκεψη που καλούσε με θέμα την διοργάνωση εκδήλωσης υποδοχής και τη συμμετοχή των φορέων στη μεγάλη πορεία ανέργων, μια σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου της Πάτρας.

Συγκεκριμένα το παρόν έδωσαν σωματεία και σύλλογοι εργαζομένων, ο Εμπορικός Σύλλογος Χαϊδαρίου, ο Σύλλογος Γυναικών Χαϊδαρίου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και πολλοί αθλητικοί, πολιτιστικοί και εθνικοτοπικοί σύλλογοι.

Στην εισηγητική του ομιλία ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, μεταξύ άλλων τόνισε ότι, ένα από τα πιο βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειές είναι το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας. Τα στοιχεία δεν αφήνουν περιθώρια σε κανέναν για παρερμηνείες, αποτυπώνουν, ωμά, την πραγματικότητα: 3.641.682 απασχολούμενοι και 1.174.658 άνεργοι. Με το ποσοστό ανεργίας να υπολογίζεται σε 24,4%, ολοένα αυξανόμενο… Αντίστοιχη κατάσταση, είπε, επικρατεί και στο Δήμο μας. Φυσικά, οι Κοινωνικές Δομές κάνουν ότι περνά από το χέρι τους, ώστε να βοηθήσουν με όλους τους τρόπους όσους έχουν ανάγκη, όμως, όπως είναι λογικό αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει τη λύση στο πρόβλημα της ανεργίας. 


Ενημέρωσε πως στο Χαϊδάρι, αυτή τη στιγμή, έχουν καταγραφεί πάνω από 970 οικογένειες με πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα, 780 οικογένειες σιτίζονται από τρόφιμα που τους διαθέτει η Κοινωνική Υπηρεσία, πάνω από 700 ανέργους έχει καταγράψει το Γραφείο Ανέργων, ενώ το λαϊκό φροντιστήριο εξυπηρετεί πάνω από 70 παιδιά, γνωρίζοντας ότι, η πραγματική ανεργία ξεπερνά τους παραπάνω αριθμούς. Τέλος, κάλεσε κάθε φορέα ξεχωριστά να ενημερώσει τα μέλη του για την πρωτοβουλία αυτή, να πάρουν μέρος στην εκδήλωση την Κυριακή 10/4 στις 11:30 στη πλατεία Δημαρχείου και στη συνέχεια στην πορεία από το Χαϊδάρι έως το Σύνταγμα.


Η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου θα συνέχιση τις επόμενες ημέρες με ακόμα μεγαλύτερη ένταση τη μάχη της ενημέρωσης, με στόχο τη μαζική συμμετοχή εργαζόμενων και ανέργων στην πορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: