Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

16 Μαρτίου 2016: Ξενάγηση του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος κ.Γιάννη Τσιρώνη στο παράκτιο μέτωπο των προβλημάτων | Εcoeleusis, Επιτροπή Κατοίκων Παραλίας, Φίλοι της Φύσης, ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. και Διαρκής Κίνηση


Ξενάγηση του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος κ.Γιάννη Τσιρώνη στο παράκτιο μέτωπο των προβλημάτων

Ασυνήθιστη και πρωτόγνωρη ξενάγηση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας κ. Γιάννη Τσιρώνη στο παράκτιο μέτωπο της Ελευσίνας πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, από περιβαλλοντικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Αν. Υπουργός, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση που του είχαν απευθύνει οι φορείς Εcoeleusis, Επιτροπή Κατοίκων Παραλίας, Φίλοι της Φύσης, Οικόπολις και Διαρκής Κίνηση, έγινε αυτόπτης μάρτυς των οξυμένων προβλημάτων της παράκτιας ζώνης.

Επακολούθησε στρογγυλό τραπέζι όπου οι περιβαλλοντικοί φορείς, πέραν από την περιγραφή της υφιστάμενης κατάστασης, έθεσαν στον Υπουργό τόσο τα άμεσα περιβαλλοντικά ζητήματα αιχμής όσο και προβλήματα που άπτονται του χωρικού σχεδιασμού.

Στην πολύωρη συζήτηση που επακολούθησε επισημάνθηκε στον Υπουργό η ανάγκη να αλλάξει η οπτική γωνία με την οποία διαχρονικά η πολιτεία βλέπει το Θριάσιο Πεδίο και την Δυτική Αττική ως την πίσω αυλή του λεκανοπεδίου. Η διεκδίκηση ενός βιώσιμου μέλλοντος για το Θριάσιο Πεδίο, ιδιαίτερα στους κρίσιμους μνημονιακούς καιρούς που ζούμε, είναι καθημερινή και διαρκής.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: