Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Σήμερα Παρασκευή 11 Νοεμβρίου επιλέγεται η υποψήφια Ελληνική πόλη που θα γίνει η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 | Παρουσιάζουμε το φάκελο της Ελευσίνας

[ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ: Η ΕΛΕΥΣΙΝΑ  Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021]

Το κείμενο που ακολουθεί είχε αναρτηθεί δύο ώρες πριν την ανακοίνωση ότι η  ΕΛΕΥΣΙΝΑ  θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2021
--------------
Παρουσιάστηκαν χθες, 10 Νοεμβρίου 2016,  οι φάκελοι  από τις υποψήφιες πόλεις στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, με αλφαβητική σειρά, με πρώτη την Ελευσίνα στις 10 π.μ.
Στις 8 Νοεμβρίου, αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων είχε  επισκεφθεί την Ελευσίνα από τις 09:00 έως τις 17:30 για να γνωρίσει από κοντά την πόλη, τους κατοίκους και τους εμπλεκόμενους φορείς.
Σήμερα 11 Νοεμβρίου 2016, στις 11:30 ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων θα ανακοινώσει τη νικήτρια πόλη.
Η γειτονική μας πόλη Ελευσίνα που μας συνδέει η αρχαία Ιερά Οδός αλλά και που αναπτύχθηκαν στην πορεία των αιώνων πολιτιστικοί και οικονομικοί δεσμοί με το Χαϊδάρι παρουσίασε έναν εξαιρετικό φάκελο, τον οποίο και σας παρουσιάζουμε ΕΔΩ.
----------------
Υπενθυμίζουμε ότι 14 Ελληνικές πόλεις είχαν υποβάλει υποψηφιότητα για να επιλεγούν "Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης - 2021". Οι πόλεις αυτές ήταν: Βόλος, Δελφοί, Ελευσίνα, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Λάρισα, Λέσβος, Μεσολόγγι, Πειραιάς, Ρόδος, Σαλαμίνα, Σάμος και  Τρίπολη.
Από τις 14 πόλεις είχαν επιλεγεί τρεις για το 2ο γύρο: Ελευσίνα, Ρόδος, Καλαμάτα.

Σε λίγες ώρες θα γνωρίζουμε την Ελληνική υποψηφιότητα και την οποία θα στηρίξουμε ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: