Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: CAMPING EOT "DAFNI" MANAGER: GEORGIOS KARABATEAS IERA ODOS TERMA STR - DAFNI HAIDARI - ATTIKA - GREECE | Παρουσιάζουμε το CAMPING μέσα από έγγραφα που ανακαλύψαμε | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για το CAMPING DAFNI

Έχουμε στα χέρια μας εδώ και καιρό αρκετά από τα μπλοκ εισαγωγής κατασκηνωτών, κάρτες εισόδου - εξόδου και αποδείξεις εισπράξεων από το CAMPING στο Δαφνί.
[Δείτε τις δύο φωτογραφίες πρακάτω]

Η καταγραφή γινόταν ως εξής: α) Ονοματεπώνυμο και αριθμός ατόμων β) Εθνικότητα γ) Αριθμός Διαβατηρίου γ) Ημερομηνία Εισόδου δ) Σκηνή ε) ΙΧ. Στο τέλος κάθε μήνα κατέγραφαν συγκεντρωτικό κατάλογο με τις βασικές πληροφορίες [Φωτογραφία παρακάτω]

Από τα στοιχεία που έχουμε για τα έτη 1992 και 1993 α) Οι κατασκηνωτές ήταν κυρίως από την Ευρώπη - οι περισσότεροι Ιταλοί, Γερμανοί, Γάλλοι β) Ο μέσος όρος παραμονής ήταν τρεις ημέρες.
Με βάση το τελευταίο μπλοκ που διαθέτουμε υποθέτουμε ότι είχαν κατασκηνώσει 10.000 οικογένειες από την εποχή που τη διαχείριση του CAMPING είχε ο Γιώργος Καραμπατέας.
Σύμφωνα με τα μπλοκ διαπιστώνουμε ότι υπήρχε υποδειγματική τάξη όσον αφορά την καταγραφή και τον έλεγχο των επισκεπτών.





ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για το CAMPING DAFNI

Το 1961 διαμορφώνεται από την ΕΛΠΑ (Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου) σε συνεργασία με την Ελληνική Περιηγητική Λέσχη το κάμπινγκ στο Δαφνί, ένα από τα πρώτα στην Ελλάδα σύμφωνα με τα διεθνή κατασκηνωτικά πρότυπα. Ο σχεδιασμός και η εξαιρετική διαμόρφωση του χώρου έγινε από καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου/ ΕΜΠ. 

Το 1968 τη διαχείριση/ Managment του κάμπινγκ ανέλαβε ο συμπολίτης μας + Γιώργος Καραμπατέας, όπως και το περίπτερο - σημερινή ΓΙΟΡΤΗ.

Η Γιορτή Κρασιού σταμάτησε, καθώς και η λειτουργία του κάμπινγκ, και η χρήση του χώρου (περίπου 250 στρέμματα) και του περιπτέρου (σημερινή ΓΙΟΡΤΗ) δόθηκε το 1996 στο Δήμο Χαϊδαρίου (Δήμαρχος κ.Κώστας Σπηλιόπουλος).


Από το 2013 το μεγαλύτερο μέρος του CAMPING ανήκει ως κτήση, βάση εγγράφων, στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους, με τον οποίο συνορεύει, το δε άλλο τμήμα το οποίο περιλαμβάνει το εστιατόριο ΓΙΟΡΤΗ (πρώην τουριστικό περίπτερο) και το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου (παρεκκλήσι της Μονής Δαφνίου) η χρήση (και όχι η κτήση) παραμένει στο Δήμο Χαϊδαρίου.


Κ.Φωτ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: