Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

In Crisis Performance από την Γεωργία Λαλέ | "Μαζί τα φάγαμε" στις 15 Μαΐου

[Στιγμιότυπο από το Video In Crisis - Η Γεωργία Λαλέ γεννήθηκε στο Χαϊδάρι και είναι "μέλος" της οικογενείας εικαστικών του γλύπτη Χάρη Λαλέ και της Σοφίας Αντωνιάδη]


15 Μαΐου

Η Ελληνοαμερικανίδα καλλιτέχνης Γεωργία Λαλέ, επιστρέφει στην Αθήνα μετά από 3 χρόνια, για να πραγματοποιήσει την περφόρμανς  In Crisis στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης Tidal Flow Revisited στην Πινακοθήκη του Πειραιά στις 15 Μαΐου. Επιμέλητρια της έκθεσης είναι η Τζένη Τσουμπρή. Η περφόρμανς σχολιάζει την οικονομική και ηθική κρίση στην Ελλάδα του σήμερα. Το 2010, ο πολιτικός Θοδωρής Πάγκαλος, δήλωσε ότι όλοι οι πολίτες της χώρας είναι υπεύθυνοι για την οικονομική κρίση, καθώς όλοι καταχράστηκαν δημόσια κονδύλια. «Μαζί τα φάγαμε» είπε. Αυτό το σχόλιο ήταν εξαιρετικά ανήθικο, αν λάβουμε υπόψιν μας ότι ανακατεύει σε οικονομικά σκάνδαλα σκληρά εργαζόμενους πολίτες και τη νέα γενιά πολιτών, οι οποίοι λόγω τις ηλικίας τους θα ήταν αδύνατον να έχουν εμπλακεί στην κακή διαχείριση του δημόσιου πλούτου.

Κατά την διάρκεια της δράσης, η Γεωργία Λαλέ θα τρώει-μπουκώνει τον εαυτό της με υπερμεγέθη χαρτονομίσματα. Μέσω αυτής της συμβολικής δράσης επιθυμεί να εκφράσει τις δυσκολίες και τα παθήματα που αντιμετωπίζει η γενιά της. Μια γενιά η οποία καλείται να πληρώσει για τις αμαρτίες όσων κυβερνούσαν την Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια. Τώρα η Ελληνική κοινωνία περιμένει από αυτή την νέα γενιά να "θυσιαστεί", να κτίσει το μέλλον της κάτω από την σκιά της πτώχευσης και των δανείων.

Λίγα λόγια για την καλλιτέχνη.

Η Γεωργία Λαλέ ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Πραγματοποίησε το μεταπτυχιακό της στο New York School of Visual Arts, όπου βραβεύτηκε επανειλημμένος με υποτροφίες. Η δουλεία της εξετάζει τα όρια του ανθρώπινου σώματος στα πλαίσια της σύγχρονής κοινωνίας και τις αντιδράσεις του ανθρώπινου σώματος σε σχέση με παγκόσμιες ανθρωπιστικές και οικονομικές καταστροφές. Η δουλεία της έχει εκτεθεί ευρέως στην Αμερική και την Ευρώπη. Η περφορμανς της #OrangeVest παρουσιάστηκε στην 15η Βιεννάλε Βενετίας της Αρχιτεκτονικής.

Με εκτίμηση,

Georgia Lale
Visual Artist based in NYC
Phone number: 646-506-8344
 
Εγκαίνια 15 Μαΐου, 7:30μμ-10μμ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ 
Φίλωνος 29, 185 31 Πειραιάς
Ώρες λειτουργίας 5μμ-10μμ, καθημερινά εκτός Κυριακής.
ΕίσοδοςΕΛΕΥΘΕΡΗ


Η ομαδική έκθεση εικαστικών "TIDAL FLOW" πραγματοποιήθηκε από  14 έως και 16 Οκτωβρίου 2016, σε έναν χώρο 4.000τμ στην οδό Θεσσαλονίκης 37 στο Μοσχάτο. Ένα συνεργείο επισκευής σκαφών θαλάσσηςδιαμορφώθηκε και φιλοξένησε  για τρείς μέρες καλλιτέχνες και θεατές που απο κοινού  συνέπραξανώστεη εμπειρία της άμμεσης επαφήςνα ανανεώσει τη σχέση των επισκεπτών με την τέχνη.

Παρουσιάστηκαν: ζωγραφική, εικαστικά δρώμενα, όπως videoart,performance αυτοσχεδιασμού, in situinstallations, φωτογραφίες, γλυπτική, προβολή ντοκυμαντέρ, γκράφιτι.

Η αντίδραση των θεατών και η συνεχής διεργασία ανάμεσα στα σημεία επαφής των καλλιτεχνών και του κοινού έφερετην Tidal Flow Revisited στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, ενός χώρου διαπιστευμένου για την προώθησηκαι τη μεθοδική υποστήριξη της τέχνης, όπου από τις 15 Μαΐουέως και τις 31 θα παρουσιαστεί η ομαδική έκθεση, Tidal Flow Revisited.Στα πλαίσια της Documenta 14, συμπεριλαμβάνεται ως παράλληλη έκθεση της ευρύτερης  περιοχής του Πειραιά.

Το σύνολο των έργων ξεπερνά τα όρια της φαντασίας και ανοίγει νέους δρόμους. Πρόκειται για  ίχνη, για τμηματικά και σιωπηλά απομεινάρια στα οποία πρέπει να δοθεί ένα νόημα, και των οποίων η ερμηνεία είναι ένας κατ’εξοχήν χώρος προβολής των δικών μας πνευματικών και πολιτισμικών πλαισίων. Σε όλα τα παρουσιάζομενα έργα οι καλλιτέχνες θεωρητικοποιούν λιγότερο, και αντιμετωπίζoυν περισσότερο, με μια διάθεση ελαφρά και με χιούμορ, τα κοινωνικά δεδομένα εστιάζοντας στις ιδιαιτερότητες, συμπυκνωνόντας τα υλικά και τις φόρμες.
Οι εικαστικοί που συμμετέχουν είναι αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες, καθώς και νέοι εμπνευσμένοι δημιουργοί που καταδεικνύουν με τα έργα τους ότι η Αθήνα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια σκηνή της Σύγχρονης Τέχνης.

Συμμετέχοντες εικαστικοί: Άγγελος Αντωνόπουλος, Άρτεμις Αλκαλάη, Αμαλία Αντωνιάδου, Ανθή Ζάχου, Γιάννης Ζιώγας, Πηνελόπη Κουβαρά,Σοφία Κυριακού, Γεωργία Λαλέ, Δήμητρα Λιάκουρα, Μανώλης Μεραμπελιώτης, Χρήστος Μπληγιάννος, Βικτώρια Νταρίλα, Γιώργος Παλαμάρης,Μαρούσα Παράβαλου,Περικλής Πραβήτας, Μαίρη Ρουσιώτη,Χριστίνα Σημαντήρα, Ηλίας Σιψάς, Μαρία Σχινά, Βαγγέλης Χατζής , AyisZita, LauraDodson, Spy.

Σύλληψη-επιμέλεια έκθεσης: ΤζέννυΤσουμπρή


Η performance με τον τίτλο Όλη η δυστυχία του ανθρώπου προέρχεται από το γεγονός ότι δεν μπορεί να καθίσει ήσυχος στο δωμάτιό τουσύλληψη- ιδέα Δήμητρας Λιάκουρα και εκτέλεση Άρης Παπαδόπουλος θα παρουσιαστεί στις:

17 Μαΐου ώρα 9.15μμ
27 Μαΐου ώρα 9.15μμ
30 Μαΐου ώρα 9.15μμ
κατα την διάρκεια της έκθεσης στο περιστύλιο της Πινακοθήκης

Ακολουθήστε μας
facebookTidal Flow Contemporary Art Exhibition
InstagramTIDALFLOWART

Ιnvigilators
Ευα Μπαντίνη
Βανέσσα Διβάνη
Τάσος Φακίνος


Δεν υπάρχουν σχόλια: