Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Μικρής έκτασης πυρκαγιά στο ύψος της Μονής Δαφνίου - Άλσος Δαφνίου στο Χαϊδάρι | Η πυρκαγιά κατασβέστηκε - παραμένουν τρία οχήματα της πυροσβεστικής για ασφάλεια | Ανακοίνωση του Δήμου Χαϊδαρίου


Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017 ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος 3:30 μ.μ:
"Σε εξέλιξη #δασική #πυρκαγιά στην περιοχή του Δαφνίου στην Αττική. Επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα."

Λίγες ώρες αργότερα, στις 5:45μμ ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος
"Υπό μερικό έλεγχο η #δασική #πυρκαγιά στην περιοχή του Δαφνίου Αττικής."

 Η πυρκαγιά μικρής κλίμακας εκδηλώθηκε κοντά στη Μονή Δαφνίου και από τις δύο πλευρές της Λ.Αθηνών.
Στις 6:10μμ είχαν παραμείνει τρία οχήματα του πυροσβεστικού σώματος και ένα βυτιοφόρο του Δήμου Χαϊδαρίου.

Το φαινόμενο της πυρκαγιάς κατά μήκος της Λ.Αθηνών είναι σύνηθες καθώς και στις Λ.Σχιστού και Λ.Αιγάλεω. Ωστόσο η σημερινή πυρκαγιά ήταν κοντά σε κατοικημένη περιοχή, πλησίον πρατηρίου βενζίνης και σχετικά κοντά με τη Μονή Δαφνίου - Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής της UNESCO. Για το λόγο αυτό χρειάζεται - αν δεν υπάρχει -  ειδικό σύστημα πυροπροστασίας στη Μονή Δαφνίου.


[Φωτογραφίες: Κώστας Φωτεινάκης]
-----------------
Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου
Άμεση αντίδραση και κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε στο ύψος του Δαφνίου!

Φωτιά ξέσπασε τις μεσημεριανές ώρες στη λεωφόρο Αθηνών στο ύψος του Δαφνίου. Στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι με αποτέλεσμα την εξάπλωσή της.

Όμως, η έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και τη πυροπροστασίας του Δήμου καθώς αλλά και η άμεση ανταπόκριση των γειτονικών Δήμων Αιγάλεω Κερατσινίου και Ασπρόπυργου με βυτία, κατάφεραν να περιορίσουν την πυρκαγιά και να τη σβήσουν έπειτα από λίγη ώρα.


Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ξεχωριστά όλα τα μέλη των Πυροσβεστικών Δυνάμεων και της πυροπροστασίας που πήραν μέρος στην κατάσβεση και έσωσαν ένα δάσος -πνεύμονα για ολόκληρο το λεκανοπέδιο. Επίσης, ευχαριστούμε τους Δήμους που συνέδραμαν στέλνοντας βυτία νερού, βοηθώντας αποφασιστικά στην πορεία κατάσβεσης της φωτιάς.

Αναμένεται επίσημο πόρισμα από την πυροσβεστική υπηρεσία για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Καλούμε όλους τους κατοίκους σε ετοιμότητα. Κάθε κάτοικος πρέπει να μεριμνήσει για την καθαριότητα και αποψίλωση ξερών χόρτων εντός της ιδιοκτησίας του. Να συμβάλει ο καθένας μας στη φύλαξη των χώρων πρασίνου και των δασών, καλώντας άμεσα στο 112 αναφέροντας τυχόν περιστατικό.

Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: