Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017

Η εκδήλωση απονομής Τιμητικών Διακρίσεων και Επαίνων στους μαθητές που συμμετείχαν στον 3ο Διαγωνισμό Ποίησης-Διηγήματος Γ΄ΔΔΕ & ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ | 5 Νοεμβρίου 2017


Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Διοργάνωση εκδήλωσης απονομής Τιμητικών Διακρίσεων και Επαίνων στους μαθητές που συμμετείχαν στον 3ο Διαγωνισμό Ποίησης-Διηγήματος Γ΄ΔΔΕ & ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ»

Το Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων της Γ΄ΔΔΕ Αθήνας και ο Οικολογικός-Πολιτιστικός Σύλλογος ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙΣ διοργάνωσαν  εκδήλωση για την απονομή Τιμητικών Διακρίσεων και Επαίνων συμμετοχής σε όλους τους  μαθητές που συμμετείχαν στον 3ο Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος και έλαβε χώρα κατά το σχολικό έτος 2016-17 για όλα τα σχολεία αρμοδιότητας της Γ΄ Δ.Δ.Ε. Αθήνας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Νέο Δημαρχείο Χαϊδαρίου, στις 5 Νοεμβρίου 2017.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν με ενδιαφέρον μαθητές και γονείς .
Επίσης τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους :
Ο  Δήμαρχος Χαϊδαρίου  Μ. Σελέκος, ο επικεφαλής των «Πολιτών σε Δράση» Θ. Σπηλιόπουλος , ο πρόεδρος των Φίλων της Φύσης Κ. Φωτεινάκης,  η δημοτική σύμβουλος Χαϊδαρίου  Αγγελική Γκανά(μέλοςτης κριτικής επιτροπής) , η δημοτική σύμβουλος Αιγάλεω Ελένη Μπάστα , η Βιργινία Γεωργοπάνου, Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Αιγάλεω και πολλοί εκπαιδευτικοί.

Παρεμβάσεις έκαναν οι:
Μ. Σελέκος- Δήμαρχος Χαϊδαρίου. ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος και ενθουσιασμένος από τα παιδιά και την εκδήλωση γενικότερα,
Ιωάννα Δεκατρή, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Γ΄Δ.Δ.Ε.,
Σοφία Δημητρίου , πρόεδρος ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ,

Ευχαριστούμε θερμά  όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στη διαδικασία και μας έκαναν την τιμή να μοιραστούν μαζί μας τις σκέψεις και τις λογοτεχνικές και νεανικές ανησυχίες τους, καθώς και όλους τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας που ενθάρρυναν τη συμμετοχή των μαθητών στο 3ο Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος που έχει γίνει πια θεσμός για την Δυτική Αθήνα.

Ο Διαγωνισμός υπήρξε εξαιρετικά επιτυχημένος αφού δήλωσαν συμμετοχή μαθητές από 39 σχολεία με συνολικά 103 πρωτότυπα κείμενα (ποιήματα και διηγήματα).  Συμμετείχαν  μαθητές όλων των τάξεων των Γυμνασίων και ΓΕ.Λ   της Γ΄Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπ/σης Αθήνας.

Στην κατηγορία  Γυμνάσιο είχαμε 37 ποιήματα και 23 διηγήματα και στο Λύκειο 35 ποιήματα και 8 διηγήματα , σύνολο 103 έργα. Τα έργα των παιδιών ήταν όλα αξιόλογα και το καθένα προσέθετε τη δική του πινελιά, με μικρές αποκλίσεις ως προς το επίπεδο δημιουργικής γραφής. Επειδή μάλιστα,  ο σκοπός της διοργάνωσης ήταν περισσότερο παιδαγωγικού και λιγότερο διαγωνιστικού προσανατολισμού, προκειμένου να ενισχύσουμε τη δημιουργική-καλλιτεχνική έκφραση των παιδιών και  με δεδομένο ότι όλα τα παιδιά που συμμετείχαν είναι άξια επαίνου, η επιτροπή αποφάσισε να απονεμηθούν:
α) Τιμητικές Διακρίσεις σε :  Ποίηση Μαθητών Γυμνασίου, Ποίηση Μαθητών Λυκείου,  Διήγημα Μαθητών Γυμνασίου και  Διήγημα Μαθητών Λυκείου, καθώς επίσης και
β) Έπαινοι σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Στην εκδήλωση έγινε  ανάγνωση αποσπασμάτων από ποιήματα και διηγήματα που διακρίθηκαν. Επίσης το χορευτικό τμήμα από την πολιτιστική ομάδα του 3ου Γυμν. Αιγάλεω με συντονίστρια καθηγήτρια την κ. Τζένη Σεργιανίδου παρουσίασε 3 χορούς που είχαν σχέση με το Αιγάλεω και το Χαϊδάρι.
Τα παραπάνω αποτελέσματα εκδόθηκαν από κριτική επιτροπή Φιλολόγων και Λογοτεχνών από τις: κ.κ. Φλώρα Ορφανουδάκη (ποιήτρια-φιλόλογο), Γκανά-Ρηγάκη Αγγελική (φιλόλογο), Βούλα Σοφού (φιλόλογο) και Σοφία Σκλείδα (ποιήτρια-φιλόλογο. Όλοι συμμετείχαν και εργάστηκαν εθελοντικά για την υλοποίηση και την ολοκλήρωση αυτού του μαθητικού διαγωνισμού και τους ευχαριστούμε από καρδιάς.
Ο Διαγωνισμός διεξήχθη με απόλυτη διαφάνεια και χωρίς η Κριτική Επιτροπή να γνωρίζει ονόματα παιδιών ή σχολεία προέλευσης των έργων.

[Περισσότερα ΕΔΩ]

Δεν υπάρχουν σχόλια: